back to top

Medije u Hrvatskoj zgrozili navijači Borca i Mirza Kazlagić: Pjevali su Rusiji, gađali hrvatskog golmana, a tek sudija…

Fudbaleri Borca večeras su rezultatom:0 savladali Široki Brijeg u susretu 20. kola Premijer lige BiH, a više od same utakmice, pažnju javnosti je privuklo ponašanje navijača Borca. Verbalno su davali podršku Rusiji, izvisili su transparent podrške Rusiji, negirali su nezavisnost Kosova ističući ga kao dio Srbije, a pred kraj meča su počeli ubacivati baklje na teren.

Tom prilikom jedna je umalo pogodila golmana gostiju Renata Josipovića, koji je bio izuzetno ljut što sudija Mirza Kazlagić nije prekinuo meč. 

Mediji u Hrvatskoj su redom prenijeli informacije o ponašanju navijača u Banjaluci, a u prvom planu je bilo gađanje Josipovića bakljom.

“Trećeplasirani Borac golom u 94. minuti slavio je protiv drugoplasiranog Širokog, a kako su se gosti proveli u Banjoj Luci pokazali su činom da neće davati izjave nakon utakmice kako je uobičajeno.

“Briljirali” su navijači domaće momčadi znani kao “Lešinari”. Dok čitav svijet osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu, oni su godišnjicu tog ratnog čina obilježili transparentom “Slava Rusiji”. I nije na tome stalo jer su gostujućeg vratara Renata Josipovića (bio u omladinskoj školi Dinama) u finišu utakmice sa svoje tribine gađali bakljom i “za dlaku” ga promašili. Što je najgore, golman Širokog dobio je žuti karton zbog prigovora nakon tog incidenta”, stoji u analizi portala sportske.jutarnji.hr.

Slične stvari u prvi plan ističe i gol.dnevnik.hr, koji je imao i komentar o suđenju Mirze Kazlagića, aktera brojnih skandaloznih odluka i odsuđenih utakmica u posljednje vrijeme.

“Trebali ste napustiti teren, suđenje je bilo neugodno za gledati”, “Da je Real došao ne bi dobio”, samo su neki od komentara navijača Širokog na društvenim mrežama.

Borac se ovom pobjedom izjednačio sa Širokim na drugom mjestu, tri boda više ima Zrinjski koji je prvi favorit za titulu prvaka uz dvije utakmice manje od oba kluba”, stoji u objavi ovog portala.

Slobodna Dalmacija u naslovu spominje da je hrvatski golman za dlaku izbjegao da bude pogođen bakljom.

“Užas u susjedstvu: huligani srpskog kluba bakljom gađali Hrvata, on se žalio i dobio žuti karton”, stoji u naslovu ovog portala.

Inače, Josipović je prema službenom zapisniku žuti karton dobio jer je napucao loptu poslije sudijinog zvižduka.


sport1.oslobodjenje.ba