back to top

Džeko je evropski fenomen: Inter i dva njegova bivša kluba igrat će finala ove sezone!

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) igrat će u finalu Lige prvaka, a nakon sinoćnjeg raspleta u Evropskoj ligi postao je i jedan od fenomena evropskog nogometa.

Naime, od ranije je poznato da će se Džeko za titulu prvaka Evrope boriti protiv Manchester Cityja, kluba u kojem je proveo jedan dio svoje bogate karijere.
“Vidimo se Istanbulu”, bila je poruka koju je Džeko odmah poslao Cityju nakon što je engleska ekipa izbacila Real u polufinalu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Međutim, naš napadač je s velikom pažnjom pratio i sinoćnje utakmice revanša polufinala Evropske lige, a prolaskom Rome u finale dobili smo i drugi bivši klub Dijamanta koji će se ove sezone boriti za evropski trofej, prenosi Klix.

@EdDzeko played for European finalists pic.twitter.com/zuqm2ofGtK
— 433 (@433) May 19, 2023

Roma će u finalu Evropske lige igrati protiv Seville koja je sinoć izbacila Juventus. Ovo finale je na rasporedu 31. maja, dok je okršaj Intera i Manchester Cityja zakazan za 10. juni.

Podsjetimo, Džeko je u City stigao 2011. godine kada su ga Građani kupili od Wolfsburga za 37 miliona eura. U Engleskoj je proveo četiri i po godine, a onda je prešao u Romu.
Prvo je bio godinu na posudbi, a onda ga je Vučica i otkupila. Transfer Džeke ih je ukupno koštao 15 miliona eura. U Romi se zadržao do 2021. godine, a onda je prešao u Interu u transferu vrijednom 2,8 miliona eura.


sport.novi.ba