back to top

LUIS ENRIQUE NAPRAVIO ŠIRI SPISAK ŠPANIJE ZA MUNDIJAL: Na listi od 55 igrača nema velike zvijezde

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Selektor reprezentacije Španije, Luis Enrique, uskoro bi trebao saopštiti spisak fudbalera na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a španski mediji pišu da je već donio odluku oko izostavljanja jedne od najvećih zvijezda Crvene furije.

Španski mediji bruje danas o tome da je Enrique sa svojim pomoćnicima još prije nekoliko sedmica napravio spisak od 55 igrača koji su u konkurenciji da se na kraju nađu na konačnom spisku putnika na Mundijal.

Enrique će početkom idućeg mjeseca saopštiti spisak igrača koji će igrati u Kataru, a kako piše madridski AS sve su šanse da će jedna velika zvijeda ostati bez nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Navodno, riječ je o golmanu Manchester Uniteda, Davidu de Gei, koji se prema pisanju španskih medija uopšte ne nalazi ni na širem spisku od 55 potencijalnih putnika u Katar i već sada je jasno da neće dobiti poziv.

Enrique i De Gea već neko vrijeme nisu baš u najboljim odnosima jer je ovaj golman izgubio mjesto u startnoj postavi u reprezentaciji, te je već neko vrijeme prvi golman Unai Simon.

De Gea se nakon Evropskog prvenstva prošle godine žalio zbog toga, ali mu to nije donijelo ništa dobro.

Na kraju je očito izbačen iz svih kombinacija i kako stvari stoje Mundijal će pratiti preko TV ekrana. De Gea nije bio pozivan već neko vrijeme, ali su španski mediji smatrali da će ga Enrique povesti na Mundijal.

Međutim, pored Simona očekuje se da će preostala dva mjesta za rezervne golmana debiti David Raya iz Brentforda i Robert Sanchez koji brani za Brighton.

Na širem spisku od 55 igrača nalazi se ukupno pet golmana, a pored Simona, Rayje i Sancheza rezervne opcije u slučaju da se neko povrijedi od njih će biti Kepa Arrizabalaga i David Soria.

Očito je da je De Geino vrijeme u reprezentaciji Španije završeno dok je Luis Enrique selektor jer on nije bio u početnom sastavu Crvene furije još od 2020. godine kada je branio 90 minuta u porazu od Ukrajine (1:0).