back to top

Adnan Jahić: Ja sam neko ko kada je najteže sigurno neće otići sa ovog mjesta i napustiti ekipu

U 22. kolu m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Slobode na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju Leotar iz Trebinja.

Ovo će Tuzlacima biti prvi susret na novoj hibridnoj podlozi, a ujedno i prvi nakon devet mjeseci u svom domu, na stadionu Tušanj. Tim povodom u press centru Slobode održana je konferencija za medije.

Adnan Jahić šef stručnog štaba crveno-crnih nije krio zadovoljstvo povratkom na Tušanj. Pozvao je navijače da u velikom broju dođu podržati Slobodu i istakao je kako njegove izabranike sutra očekuje jedan zahtjevan meč. Uslovi za igru će biti vrhunski. Osim renoviranog terena, utakmicu će suditi  jedan od najboljih bh. sudija Irfan Peljto.

” Ako pogledamo stanje kako se odvijalo od prvog kola do ovog mislim da ne kaskamo puno i da ćemo do kraja prvenstva biti stabilniji nego prošle sezone. Na muci se poznaju junaci. Ja sam neko ko kad je najteže sigurno neće otići sa ovog mjesta i napustiti ekipu. Dolazi nam ekipa Leotara, mi smo prvi susret protiv njih uzeli vrijedan bod. Ekipa Leotara ima sigurno čvrst kadar i imaju dobrog šefa stručnog štaba,  no sutrašnja utakmica trebala bi da ode na našu stranu zato što smo se dobro spremili i imamo vrhunsku svlačionicu”, istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda.

“ Ukoliko pogledamo igrački kadar Slobode i igrački kadar Leotara mislim da je u ovom momentu neupitno ko ima kvalitetniji sastav. Sigurno ćemo ostati u ligi, jer momci, rukovodstvo kluba i naši navijači to svakako zaslužuju”, zaključio je Jahić.

Konferenciji su prisustvovali i fudbaleri Slobode Stojan Vranješ, Said Husejinović i Emir Jusić. Istakli su kako su tokom sedmice dobro trenirali i da je u sutrašnjem susretu protiv Leotara cilj pobjeda.

” Radili smo ovih dana analizu i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Osim  Maksimovića mi smo kompletni i spremni dočekujemo sutrašnji meč. Nakon dugo vremena vraćamo se domaćoj publici. Ovim putem ih pozivam, nama će biti mali pritisak, ali i obaveza da ih sutra obradujemo. Naravno, želim pozvati sve navijače i simpatizere da dođu i da zajedno proslavimo pobjedu”, istakao je Emir Jusić fudbaler FK Sloboda.

” Pridružio bih se pozivu našim navijačima da dođu u što većem broju da nam pomognu. Što se tiče Leotara mislim da se dobro poznajemo, imaju dobre pojedince, dobrog šefa stručnog štaba, ali mislim da smo u sutrašnjem susretu mi ti koji će se pitati na Tušnju. Uvjeren sam u naš dobar rezultat i pobjedu”, rekao je Stojan Vranješ.

“Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu sutra da nas podrže i nadam se da ćemo poslije utakmice zajedno slaviti. Cilj je jasan, a to je pobjeda na novom terenu stadiona Tušanj”, naglasio je Said Husejinović fudbaler FK Sloboda.

Jahić će za sutrašnji susret na raspolaganju imati sve fudbalere osim Maksimovića koji će meč propustiti zbog akumuliranih žutih kartona. Utakmica je na rasporedu sutra u 15 sati, na Gradskom stadionu Tušanj.


sport1.oslobodjenje.ba