Aleksandar Simić prozvao ekipu, Igman krenuo sa pripremama za Drugu ligu

Poslije osvajanja titule u Kantonu Sarajevo, u Igmanu su se i logistički pripremali za viši rang takmičenja, a na mjesto trenera je iz Slavije došao Aleksandar Simić.

Simić je jučer prozvao fudbalere Igmana, i odrađena su testiranja, te su tako i zvanično počele pripreme Ilidžanaca za novu sezonu. 

– Obavili smo prva testiranja i tako krenuli sa pripremama. U hodu ćemo praviti ekipu, da vidimo ko će od aktuelnog igračkog kadra ostati, ko planira nešto drugo. Imamo i mi već neke planove kako se pojačati za novu sezonu. Novi smo u ligi, biće dosta izazova. Imamo dosta mladih igrača oko kojih ćemo graditi igru, i koji bi uz par starijih igrača trebalo da iznesu ovu sezonu koja neće biti nimalo lagana. Dosta je tu i igrača koji još uvijek imaju pravo igrati za juniore, pa moramo da napravimo balans kako ne bismo oštetili i juniorsku selekciju za narednu sezonu, govori na početku priprema Aleksandar Simić.

Primarni cilj Igmana biće opstanak u drugoligaškom društvu.

– Za sada, mi jedino razmišljamo o opstanku. Novi smo u ligi, ovo je sigurno i najjača grupa od svih drugih liga i trebamo još da se upoznamo sa onim što onda donosi. Prihvatili smo se posla i nastojaćemo da ga odradimo na najbolji način. Imaćemo dobre pripreme, dosta utakmica da se uigramo, prvo igramo sa Slavijom već narednog vikenda. Neće ta utakmica biti realan pokazatelj našeg kvaliteta, ali će biti od velike koristi. Nakon toga imamo turnir u Buturović polju gdje pored nas i domaćina Klisa igraju još Radnik iz Hadžića i Radnički iz Lukavca, a onda imamo odmah i turnir u Hrasnici. Biće to dobar filter da vidimo na koga stvarno možemo računati.

Aleksandar Simić je ovog ljeta iz Slavije gdje je bio prvi pomoćnik Bojana Regoje prešao u Igman.

– Prvi utisci o klubu su mi jako dobri. Vidi se da je ovo zaista organizovan klub. Direktor Dragan Radović radi stvarno dobar posao, naročito sa omladinskim pogonom gdje je za kratko vrijeme uvišestručen broj djece u omladinskom pogonu, tako da sada ima više od 350. To je izvrsna brojka i omogućava kvalitetan rad. Uz sve to, i seniorski tim je evo ušao u viši rang i nastojaćemo tu da ga zadržimo.

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!