Alfa Modriča se oglasila nakon jučerašnjih incidenata: Ne znam kome je bitno da baci ljagu na nas?

Utakmicu koja je završena pobjedom Laktaša 3:2 obilježile su velike tenzije i incidenti, a sve je kulminiralo sukobom fudbalera Alfa Modriče i navijača Laktaša nakon utakmice.

Alfa Modriča se ovog jutra odlučila oglasiti saopštenjem i opisati tačna dešavanja koja su rezultirala nemilim scenama.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Naš kolektiv nema naviku da se oglašava nakon odigranih utakmica, ali zbog neistinitih navoda pojedinih medija od kojih ćemo tražiti javno izvinjenje, primorani smo da se obratimo javnosti. Naime u 39. minuti nakon što je naš Mahir Omerhodžić bio izvan terena, protivnički igrač ga udara i dolazi do naguravanja svih igrača na terenu. Nakon smirivanja strasti, isključeni su iz igre naš kapiten Stefan Pljevaljčić, koji nije nikoga udario ni gurnuo kako to glavni sudija navodi u svom izvještaju (snimak ćemo takođe objaviti). Zatim je isključen Marko Đurić koji je učestvovao u naguravanju (opravdano isključen). Na kraju isključuje našeg predstavnika kluba koji je došao da smiruje strasti, a njega protivnički igrač gura (snimak situacije ćemo objaviti). 

Navijači i ljudi iz Laktaša su došli na stadion,,Dr Milan Jelić” i navijali za svoj klub fer i sportski do izlaska sa terena naših igrača. Toliko smo pitoma sredina da niko nikome nije uputio nikakvu ružnu riječ. Zatim par navijača iz Laktaša upućuje razne psovke našim isključenim igračim i onda dolazi do verbalnog sukoba (fizičkog nije bilo kako to neki mediji prenose). Ne znamo kome je bitno da baci ljagu i lažno prenese vijest da se to dešavalo nakon što su Laktaši pobijedili i da naši navijači budu ocrnjeni? 

Od svih medija ćemo tražiti javno izvinjenje i demant svih vijesti koje su lažno prenijeli, a ukoliko to ne uradi dobiće poziv da sve to dokažu na sudu. Naš kolektiv konstantno ima pritiske i prozivke, ali vrijeme je da kažemo dosta! Svako ko je bio na jučerašnjoj utakmici zna šta se dešavalo. Našim sportskim prijateljima iz Laktaša čestitamo na pobjedi i želimo im sreću u nastavku. U narednom periodu ćemo objaviti sve sprone situacije sa utakmice i tražiti od sudijske komisije FSRS da oštro kazni onog ko je slučajno ili namjerno griješio, navodi se u saopštenju. 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!