Alihodžić: Svi su mogli vidjeti da smo bili bolji protivnik, a što se tiče novog trenera…

Nakon utakmice u prostorijama stadiona Grbavica održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima ispred FK Željezničar obratio Haris Alihodžić.

– Čestitke kolegi na pobjedi, svi oni kraj malih ekrana su mogli vidjeti da smo bili bolji protivnik. Odigrali smo kvalitetno, ali falila je završnica odnosno pogodak koji bi odveo utakmicu u drugom smjeru. Golman je bio igrač utakmice što dovoljno govori o utakmici. Glavu gore, hvala navijačima koji su 90 minuta bodrili igrače, nadam se da će ići na bolje, te da u sljedećim susretima neće biti ovakvih situacija, istakao je Alihodžić, te dodao:

– Ja kao igrač dugogodišnji ću vam odgovoriti onako kako ja mislim. Prije pauze smo u sedam utakmica pobijedili šest, a u reprezentativnoj pauzi smo ostali bez nekolicine igrača. U Trebinju smo odigrali dosta loše, a to je odraz pauze koja nam je došla u najgorem periodu, to je onaj osnovni razlog poraza, poručio je Alihodžić i još jednom podsjetio da se za večerašnju partiju njegovih igrača nema šta zamjeriti

– Prošlo je 48 sati od odlaska Edisa Mulalića, pokušali smo osvježiti ekipu, ali je izostao pogodak. Željo je ostao bez tri važna boda koja su nas udaljila od našeg cilja, ali idemo dalje. To je vrlo kratak period, vidjelo se na terenu, trka i zalaganje pojedinca, ne možemo nikome prigovoriti osim što pogodak nije postignut, poručuje Alihodžić.

Na pitanje kada će biti imenovan novi trener, Alihodžić kaže da ne zna.

– – Ne znam kada će doći novi trener, Uprava radi dobar posao, svi znate kakav smo mi posao imali, znate kakvi su problemi bili. Ovom prilikom kažem da je težak posao dobiti licencu, oni su tu da odlučuju ko će biti sljedeći trener.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba