Andersson ponovo govorio o Tahiroviću: Ne sviđa mi se pravilo o promjeni reprezentacije…

Selektor reprezentacije Švedske, Janne Andersson, je u razgovoru za švedske medije ponovo govorio o Benjaminu Tahiroviću.

Mladi fudbaler Rome je odlučio da u budućnosti nastupa za selekciju Bosne i Hercegovine, te tako razočarao Šveđane i njihovog selektora. 

– Nikako mi nije nagovijestio da će odabrati Bosnu i Hercegovinu, govorio mi je da se osjeća Šveđaninom na različite načine i to je bila jako teška odluka za njega. Jednom kada je donio konačnu odluku, poslao sam mu poruku i napisao mu da mu želim puno sreće, rekao je Andersson, te dodao:

– Teško je gledati igrače koji su bili u našoj U21 reprezentaciji da kasnije izaberu drugu selekciju. Ne sviđa mi se to pravilo, ali šta je tu je. Ako su igrači ranije birali reprezentacije prema njihovim osjećajima i roditeljskog porijekla, onda će se to nastaviti dešavati i u budućnosti, a mi ćemo morati živjeti sa tim.

Na pitanje novinara da li su Šveđani trebali igrati ofanzivnije i agresivnije i iskoristiti Zlatana Ibrahimovića u slučaju Benjamina Tahirovića, selektor Švedske je istakao da su uradili sve što su mogli. 

– Možda smo mogli igrati ‘‘ofanzivnije‘‘ i iskoristiti Zlatana Ibrahimovića da ‘‘pogura‘‘ Tahirovićevo igranje za reprezentaciju Švedske, ali uradili smo sve što smo mogli i nismo željeli davati nikakva obećanja. Nismo mu mogli obećati da će uvijek dobijati poziv. Željeli smo Benjamina vidjeti u našoj reprezentaciji, pokazali smo mu da je dovoljno dobar za našu selekciju, ali se on odlučio za drugu reprezentaciju, završio je Andersson.  


sport1.oslobodjenje.ba