Armin Hodžić: Željezničar je najveći klub u BiH, nadam se da ćemo otići u Evropu

Armin Hodžić, napadač Željezničara, prije nekoliko dana je bio gost emisije Špica koja se emituje na TVSA i tom prilikom je, između ostalog, govorio o brojnim temama.

Prije svega, Hodžić se osvrnuo na period tokom kojeg je boravio u zagrebačkom Dinamu nakon što je otišao iz Željezničara.

Otišao sam iz Željezničara u Dinamo, koji je veliki klub. Mislim da je, ajmo reći, svakom mladom igraču iz BiH san da ode u veliki klub i meni se to ostvarilo. Hvala Bogu i zahvalan sam ljudima i Zdravku Mamiću na tome, kazao je Hodžić.

On je potom govorio o gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara, koji je odigran prošle srijede u Trening centru u Zenici, a konačan rezultat tog meča je glasio 0:0.

Glupo je reći da je bio loš derbi, ali opet je sramota da se derbi igra u Trening centru u Zenici. Ipak, fudbal se igra zbog navijača i mislim da su i Željezničar i Sarajevo zaslužili da igraju utakmicu pred navijačimaU derbiju su bitni navijači i mislim da je tu napravljena mala greška, kazao je Hodžić.

Na pitanje o povratku u redove Željezničara, Hodžić je rekao da, iako je imao ozbiljne ponude za nastavak karijere, glava i srce su odlučili da se vrati na Grbavicu.

Napravio sam prve korake u Željezničaru, volim klub i to je jedini razlog zbog kojeg sam se vratio, bez obzira na sve te ozbiljne ponude koje sam imao. Međutim, glava i srce su odlučili da se vratim, kazao je Hodžić, pa potom dodao:

– Trenutno je dosta bolja situacija i svaka čast navijačima. Meni je drago što su oni generalni sponzor kluba. Mislim da klub i navijači trebaju biti na to ponosni jer to nije mala stvar da se momci, ljudi i svi drugi okupe i kažu da vole klub. 

Hodžić je, također, govorio i o svojoj trenutnoj formi i fizičkoj spremi.

Hvala Bogu da sam zdrav. Imao sam povredu prije dvije godine, tako da čovjek kada nogu slomi, oporavi se za šest mjeseci. Što se tiče spreme, spreman sam, kazao je Hodžić.

Za kraj, Hodžić o ambicijama kluba sa Grbavice u nastavku sezone je rekao kako Plavi zaslužuju da budu u vrhu i da se bore za titulu i Kup.

Željezničar je najveći klub u BiH i mislim da Željo kao klub uvijek zaslužuje da bude u vrhu, odnosno da se bori za titulu i Kup, te da izbori plasman u Evropu. Ja se nadam da ćemo otići u Evropu, kazao je Hodžić.


sport1.oslobodjenje.ba