Azmir Husić: Sve je dogovoreno, trebao bih preuzeti Slobodu

Još od momenta kada je Skupština Fudbalskog kluba Sloboda na hitnoj sjednici usvojila ostavku predsjednika Upravnog odbora Elmira Šećerbegovića, a time razriješila i kompletan Upravni odbor, bilo je jasno da je realan kandidat za novog “gazdu” tuzlanskog sportskog giganta samo jedan – Azmir Husić.

No, čitava se procedura izbora “razvukla” i traje već gotovo mjesec.

Šećerbegovićeva ostavka je usvojena još 31. maja. Isti je dan, jednoglasnim zaključkom Skupštine, raspisan javni poziv za izbor novog mandatara Upravnog odbora.

Zainteresiranim je ostavljen rok za prijavu do 7. juna. Lista potencijalnih mandatara nekoliko se puta dopunjavala, ali je opet realan kandidat bio samo jedan.

Ponovo Husić, poznati biznismen, čija je odranije dokazana privrženost klubu i spremnost da ga preuzme u najtežem trenutku (Sloboda je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine upravo ispala u Prvu ligu Federacije BiH) garanciju navijačima da će ga i ovaj put spasiti.

Tako je 24. juna potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i Azmira Husića. To je trebalo značiti da će se na sjednici Skupštine imenovati novi Upravni odbor sa osobama koje predloži Husić.

Postojeći saziv Skupštine će napustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od 7 članova koja će popuniti novi saziv Skupštine.

Komisiju će činiti po jedan predstavnik RSD Sloboda, Grada Tuzla, UG Veterani FK Sloboda, UG Prijatelji FK Sloboda, navijačke skupine Fukare Tuzla, FK Sloboda Tuzla i jedan predstavnik gospodina Azmira Husića.

Na ovaj način završen je proces imenovanja novog klupskog rukovodstva kojem želimo mnogo sreće u predstojećem radu i nadolazećim izazovima, objavili su tada iz FK Sloboda.

Ipak, tu nije bio kraj neduomicama jer je za dva dana kasnije sazvana sjednica Skupštine kluba odgođena i to za minimalni zakonski rok, a to je 4. juli.

Kako su saopćili iz FK Sloboda, razlog je bilo to što Husić nije dostavio listu imena za sastav novog Upravnog odbora. Novi je zaplet uslijedio dan kasnije (27. juni), kada je sastanak spomenute komisije prekinut uz “upad” nekolicine članova navijačke grupe “Fukare” koji su došli da pokažu da su za imenovanje Husića.

Usput su iz ove grupe prozvali i nekolicinu članova kluba koji navodno opstruiraju ulazak Husića, a kakva je sada situacija i da li će Husić sa svojim ljudima ući u Upravni odbor, odgovor je dao poznati biznismen u razgovoru za Raport.

Sve smo dogovorili i na sjednici Skupštine, koja je sazvana za utorak, 4. jula, trebali bismo preuzeti klub, po istom principu rada kao do sada. Da bismo promijenili aktuelni model potrebno je provesti proceduru što zahtijeva određeno vrijeme. Zbog toga ćemo preuzeti klub po postojećem modelu, a potom pristupiti promjeni Statuta, kazao je Husić za Raport.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!