Barcelona smislila plan za dovođenje Messija!

Leo Messi (35) i dalje nastavlja podebljavati argumente u prilog tezi da je upravo on najbolji nogometaš svih vremena. U posljednjem kolu francuskog prvenstva postao je najbolji strijelac liga Petice u povijesti, a osvojio je i svoj 43. trofej, čime se izjednačio s bivšim suigračem Danijem Alvesom kao najtrofejniji nogometaš ikad.

Na kraju sezone gotovo sigurno se rastaje s PSG-om, s kojim ne bi trebao produljivati ugovor koji je potpisao prije dvije godine prilikom dolaska u francusku metropolu. Iako je odlazak prilično izvjestan, nitko još ne zna gdje će čudesni Argentinac nastaviti karijeru.

Saudijski Al Hilal mu nudi 600 milijuna eura po sezoni i neki mediji tvrde kako je Messijev otac Jorge, koji je i agent svog sina, već prihvatio ponudu prema kojoj će Leo zaraditi 1.2 milijarde eura u dvije godine. Opcije su još povratak u Barcelonu, odlazak u SAD ili čak povratak u domovinu, u Newells Old Boyse, klub iz čijeg je omladinskog pogona kao dijete otišao u Kataloniju, prenosi Index.hr.

Beckham ga dovodi i šalje na posudbu?
Barcelonin trener Xavi ne krije kako često komunicira s bivšim suigračem i uvjeren je da Messi može još puno toga donijeti svom klubu, ali prepreka su Barcelonini financijski problemi i stroga pravila La Lige oko registracije igrača. 

Barcelona bi ih ipak mogla zaobići, i to uz pomoć Davida Beckhama. Legendarni Englez vlasnik je Inter Miamija, jedne od mlađih MLS franšiza, i navodno je voljan sklopiti ugovor s Messijem, kojeg bi odmah poslao na posudbu od 18 mjeseci u Barcelonu.

Na taj način više strana bi dobilo ono što želi. Messi bi još neko vrijeme igrao na najvišem nivou, Barcelona bi vratila legendu, a zatim bi otišao završiti karijeru u Beckhamovom Interu, bez čije financijske pomoći bi pokušaj Barce da potpiše Messija vjerojatno bio uzaludan.

sport.novi.ba