Baždarević: Nisu me zvali sa Grbavice, ali i da zovu ne bih prihvatio

FK Željezničar proteklih je dana bio u potrazi za novim trenerom, pošto je smijenjen Edis Mulalić.

Neki su na klupi Plavih priželjkivali da vide legendarnog Mehmeda Baždarevića, ali do saradnje s njim neće doći ni ovaj put.

Sutra će zvanično kao novi trener biti predstavljen Nermin Bašić, a Bažadrević je danas izjavio da ga niko s Grbavice nije ni zvao.

U izjavi za Hype BiH Baždarević je rekao da nije ni zainteresiran za posao u Želji, iako je ranije govorio da bi volio da se vrati…

“Ne, nisu me zvali sa Grbavice. Redovno sam na vezi sa Ćurom (Edin Ćurić – bivši saigrač i direktor omladinskog pogona FK Željezničar)… Kao prvo, nije trebalo ni doći do smjene trenera. Mislim da nije bio momenat ni da se razmišlja o promjeni trenera, pogotovo što je Željo na dobroj poziciji na tabeli – bar po meni. Također, rad prethodnog štručnog štaba je bio dobar, tako da ne znam ni zašto je došlo do smjene. Mislim da tajming za to nije nimalo dobar, ali… A ja nisam imao kontakta, niti bi me to – iskren da budem, interesovalo u ovom momentu”, rekao je Baždarević za Hype.

Trenutno je popularni Meša bez angažmana. Nedavno je odbio ponudu Spartaka iz Subotice, ali i pozive iz Zimbabvea i Konga.

Da je bio početak sezone, vjerovatno bih prihvatio ponudu Spartaka – priznao je Baždarević, te dodao da ga ponude iz Afrike ne zanimaju.

“Ne ide mi se u tamo neke daleke zemlje… Jedan moj bivši igrač, baš jučer, poslao mi ponudu iz Zimbabvea. Možete misliti, iz Zimbabvea… Bila je jako dobra, finansijski. Ali kad sam prespavao, sam sam sebi postavio pitanje: Gdje sad da idem u Zimbabve. Također, imao sam ponudu i iz Zaira (Kongo op.a.), ali nakon razgovora sa porodicom i prijateljima, odbio sam. Zar da u ovim godinama idem u takve zemlje i počinjem afričku karijeru. Ne, to nije za mene – čekat ću još do ljeta. Ako ni do tada ne bude ništa interesantno, može se dogoditi i da odem raditi neki drugi posao. Sve su opcije otvorene”, dodao je Baždarević.


sport1.oslobodjenje.ba