BOMBA! Žoze Murinjo dobio ponudu koju čeka cijelu karijeru: Sastanak je zakazan, četiri dana ima da prelomi

Bombastične vijesti stižu nam iz Lisabona.
Portugal je spreman da za trenera dovede svog najvećeg stručnjaka, jednog od najvećih u istoriji, Žozea Murinja!

Ugledni list A Bola piše da je već zakazan sastanak Mourinha i Fernanda Gomesa, predsjednika Portugalskog nogometnog saveza, kako bi se zaključio dogovor.

Murinjo je trenutno u Portugalu i biće do 26. decembra kada se vraća u Rim kako bi se stavio na raspolaganje Romi, sa kojom ima čvrst ugovor do 2024. godine.

Međutim, temperamentni trener nikada nije krio da mu je u karijeri ostala još samo jedna želja – da bude selektor svog Portugala. Na vrhuncu karijere ponovio je da je još mlad za takav posao, ali da već ulazi u sedmu deceniju i da je postigao sve što je želio i mogao.

Titule prvaka Portugala sa Portom, Engleske sa Čelsijem, Italije sa Interom, Španije sa Real Madridom, uz još dve Lige šampiona (Porto, Inter), kao i Lige Evrope (Manchester United) i Konferencijska liga (Roma)…

Morat će brzo odlučiti da li je spreman prihvatiti jedinu prozivku koja mu nedostaje u karijeri i zakoračiti na mjesto Fernanda Santosa, koji je otišao nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Čovjek koji je Portugalca doveo do titule prvaka Evrope 2016. udario je u plafon, nema više šta da ponudi ovako potentnom timu, što smo vidjeli i na Svjetskom prvenstvu kada je neočekivano eliminisan od Maroka (1:0 ) u četvrtfinalu.

Mourinho je također prošao zenit svoje karijere, ali Jose je i dalje Jose i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti kako će se snaći u novoj ulozi.