BORUSSIA ČINI NEŠTO ŠTO NISMO NAVIKLI OD NJE: Zbog Bellinghama pravi veliku IZNIMKU

Borussia Dortmund klub je koji godinama unazad dovodi mlade talentovane igrače, da im priliku u prvom timu, tu stasaju, a onda ih proda za mnogo više novca u odnosu na to koliko ih je platila. Sada bi jedan igrač mogao postati iznimka, a to je Jude Bellingham.

Budući da ima ključnu ulogu u ekipi Edina Terzića, uprava njemačkog kluba želi da ubijedi Engleza da nastavi karijeru u Bundesligi i potpiše novi ugovor.

Kako prenose njemački mediji, sportski direktor Borussije Dortmund ponudio mu je novi ugovor koji bi važio do ljeta 2026. godine, uz ogromnu godišnju platu od 15 miliona eura.

Tako bi igrač postao najplaćeniji u “žuto-crnom” timu, no očito da Borussia ni pod kojim uslovima ne želi da izgubi sjajnog engleskog fudbalera. 

Podsjetimo, Bellingham je ove sezone na 30 odigranih utakmica postigao deset golova i tome dodao šest asistencija.

Neće Borussiji biti lako da ga zadrži u svojim redovima, s obzirom na to da ga u svojim redovima žele vidjeti mnogi vrhunski timovi širom Evrope.

Jedan od njih je Real Madrid, koji Bellinghama želi učiniti najskupljim igračem u svojoj historiji, o čemu su mediji nedavno pisali. 

sport.novi.ba