Čeferin želi da Ligu šampiona preseli van Evrope: Prihodi su nam veliki, voleo bih da budu još veći!

UEFA iz godine u godinu traži način kako da dođe do novih izvora prihoda kako bi parirala zamrznutom projektu Superlige koji je ozbiljno ugrozio temelje evropskog fudbala.

Tako je predsednik Čeferin otkrio da Liga šmpiona bi uskoro mogla da se igra van Evrope.

On naime želi da se takmice igraju u SAD.

Postoji ta mogućnost, već smo razgovarali o njoj. Imali smo Mundijal, pa ide Evropsko prvenstvo 2024. godine, a tu su i već zakazana finala Lige šampiona u Istanbulu ove godine, Londonu sledeće i Minhenu 2025. Pa posle toga je sve moguće, rekao je Čeferin i dodao:

Fudbal je izuzetno popularan u SAD u poslednje vreme. Amerikanci su spremni da plate ozbiljnu sumu novca da bi gledali najbolje i ništa manje od toga. Oni prate evropski fudbal isto kao što evropski ljubitelji košarke prate NBA. To je vrlo važno i obećavajuće tržište za budućnost.

On je naveo jedan podatak koji ga je iznenadio.

Ono što me je šokiralo je podatak da je finale Evropskog prvenstva 2020. godine bilo gledanije u SAD od finala NBA lige! Takođe, 30 utakmica sa tog EP je bilo na nivou Superbola. Zato smatram da radimo dobar posao. Znam da će uvek biti navijača koji će reći da nam je samo novac bitan, ali ponoviću hiljaditi put: mi 97 odsto zarađenog novca distribuiramo klubovima. Naravno da su naši prihodi ogromni, mada, voleo bih da budu još mnogo veći, završio je Čeferin

www.sportskacentrala.com