Cimirot je sinoć odigrao najbolju utakmicu za reprezentaciju, a ovi podaci to i dokazuju

Zmajevi su pretrpjeli poraz rezultatom 3:0, iako su tokom većeg dijela meča dosta dobro stajali na terenu, a u prvom poluvremenu imali čak i dvije dobre prilike preko Barišića i Džeke. 

Jedan od najboljih, a vjerovatno i najbolji pojedinac u ekipi Zmajeva sinoć je bio Gojko Cimirot, koji je upravo i namjestio Džeki stopostotnu šansu u prvom poluvremenu, koju nažalost Dijamant nije iskoristio.

Cimirot je, osim toga, fantastično kontrolisao vezni red naše reprezentacije u granicama u kojima je to bilo moguće, s obzirom na dosta lošiju partiju Miralema Pjanića i Amira Hadžiahmetovića. 

Da je to zaista tako najbolje pokazuje grafika na kojoj se vidi Cimirotov utjecaj u sinoćnjoj utakmici u poređenju sa Pjanićevim i Hadžiahmetovićevim. 

A podatak koji najbolje koliko dobru utakmicu je odigrao Cimirot ogleda se u broju tačnih pasova, odnosno činjenici da je Cimirot imao 62 tačna pasa, dok su Pjanić i Hadžiahmetović zajedno imali samo jedan pas više, odnosno 63. 

Nadamo se da će Cimirot nastaviti sa ovakvim partijama u reprezentaciji te da će mu se u tome priključiti i ostali igrači iz veznog reda. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!