‘Da mi je Hadžibegić poslao poziv, prihvatio bih ga, ne mogu reći da me to nije pogodilo i naljutilo…‘

Barišić zahvaljujući porijeklu i državljanstvu ima opciju igranja i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, a u razgovoru sa Belminom Habibovićem, sportskim novinarem i zaljubljenikom u fudbalsku reprezentaciju BiH, osvrnuo se na pitanje da li bi prihvatio poziv Hadžibegića u slučaju da mu je selektor Zmajeva uputio isti.

– Što se tiče poziva za reprezentaciju i cijele te priče oko Hrvatske, ne bih puno dužio na tu temu. Mislim da je najvažnije reći da, u slučaju da sam dobio poziv, prihvatio isti. No, eto, poziv nije došao i to je na selektoru. Ne mogu reći sad da te to ne pogodi ili ne naljuti, ali u ovom trenutku potpuno razumijem selektora, to je njegova odluka. Na meni je sada da nastavim raditi, a ovo sve je motiv da radim kvalitetnije i više i onda će, vjerujem, biti poziva u budućnosti, objasnio je Barišić.

On priznaje da je u posljednje vrijeme dobio velikih broj poruka i pozitivnih komentara.

U zadnje vrijeme sam pogotovo dobio najviše tih poruka i komentara na društvenim mrežama. Bilo je to lijepo za vidjeti, svakome znači kada mu uputite lijepu riječ i pohvalu. Vidjeti da vas ti ljudi prate i gledaju u kakvoj ste formi, kako nastupate, veliki je poticaj ali i odgovornost da nastavim u ovom ritmu i onda će u budućnosti iz toga izaći, ja vjerujem, jako dobra stvar, istakao je Barišić. 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!