back to top

Danas na Zlatiboru, Sloga prolazi novi test, Vlado Jagodić hvali svoje fudbalere

Trener Sloge, Vlado Jagodić, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom na pripremama.

– Završavamo prvu sedmicu priprema ovdje današnjom utakmicom. Fizički i psihički napori za igrače su sada na vrhuncu. Većinu igrača ću koristiti 60 minuta kako bih povećao minutažu. Ova utakmica će nam pomoći da vidimo da li smo dobro analizirali prethodnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Iako smo izgubili 4:2, nisam nezadovoljan. Nadam se da ćemo danas poboljšati segmente igre po izgubljenoj lopti. Arsenal igra na sličan način, pa moramo voditi računa o posjedu lopte i realizovati ono što smo trenirali, izjavio je Vlado Jagodić.

– Sve ide po planu, momci su sjajni i vjerujem da ćemo biti spremni za početak sezone. Nadam se da ćemo izbjeći povrede. Srđan Grabež neće igrati zbog problema sa nogom. Dejan Milićević osjeća bol u leđima, ali će biti na raspolaganju. Dejan Vidić se ističe na treninzima i biće u kombinaciji za utakmicu. Vremenski uslovi su odlični, imamo sve što nam je potrebno da radimo kvalitetno.

Štoper Milan Milanović pohvalio je fudbalere i izrazio nadu da će sve proći bez povreda.

– Osam dana priprema na Zlatiboru je iza nas. Očekuje nas težak meč protiv Arsenala iz Crne Gore. Imamo priliku da ispravimo greške iz prethodne utakmice i uvjeren sam da će igrači pokazati bolju igru. Važno je da budemo disciplinovani i odgovorni taktički i da se niko ne povrijedi.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )