Danijel Pranjić: Ova utakmica za nas je posljednja slamka spasa, trebaju nam tri boda

Trener Slobode, Danijel Pranjić i iskusni fudbaler tuzlanskog sastava, Stojan Vranješ, obratili su se novinarima na današnjoj konferenciji za medije uoči nedjeljne utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH na Tušnju protiv Tuzla Cityja.

Pranjićje dodao kako je utakmica protiv Tuzla Cityja posljednja slamka spasa za njegovu ekipu, kojoj treba tri boda u borbi za opstanak.

Jedino pametno što nas sada čeka jeste utakmica protiv Tuzla Cityja. Ta utakmica više nije ni finale, ovo je posljednja slamka spasa i trebaju nam tri boda, što je vrlo očito. Na koji način ćemo doći do pobjede, to je pitanje za nas. Kada analiziraš i vidiš cijelu sezonu, imamo samo pet pobjeda i jednu u gostima. Jako teška je situacija, ali ima još pet utakmica i ovo je posljednja slamka spasa. Ako želimo još uvijek razmišljati o nečemu, onda moramo uzeti tri boda. Nije bitan način, bitno je samo da bodovi ostanu tu. Tako ćemo razmišljati, tako ćemo se postaviti. Da li ćemo od prve minute napasti, to ćemo se još dogovoriti u svlačionici, kazao je Pranjić, pa dodao:

Volio bih da, ako je to posljednjih 90 minuta, da pokažemo da smo zajedno kako na terenu, tako i ljudi na tribinama. Poslije kada utakmica završi, ako završi negativno po ekipu, onda je normalno da možete udarati po meni. Nije lako izaći na teren, znajući da imaš omču oko vrata i zbog toga trebamo dati posljednji atom snage. Pozitivna energija na tribinama nam može dosta pomoći. 

Pranjić je potom dodao kako se velike bitke, nažalost, vode van terena i njegova ekipa nije baš u dobroj situaciji.

To je tema za neki duboki razgovor i ja bih to ostavio za kraj sezone. Ako bude trebalo, onda treba otkriti sve karte. Ima tu svega i svačega i nije tu samo teren. Velike bitke se vode van terena, nažalost, i mi tu nismo jedni od jačih. Na terenu pokušavamo i dajemo sve od sebe. Za sebe mogu reći da sam od prvog dana ovdje maksimalno odradio posao. Dolazio sam svaki dan na stadion od devet sati i dosta utakmica sam pogledao. Pokušavam dati pozitivnu energiju. Možda sam u nekim situacijama to uspio, a u nekim nisam. Iz ove kože ne možeš izaći. Ako si pobjednik, moraš izaći uzdignute glave, i ja jesam takav jer sam svoju karijeru izgradio i ne bježim od odgovornosti. Molim sve koji će doći na stadion, da nam tokom svih 90 minuta pruže podršku i da stvorimo pozitivnu energiju, kako bi pomogli ovim momcima koji će izaći na teren, kazao je Pranjić.

Nakon Pranjića, riječ je dobio Vranješ.

Što se tiče ekipe, mislim da su svi igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Poslije poraza od Sloge, mislim da smo pokazali pozitivnu rekaciju i na kraju smo se iz Trebinja vratili sa bodom, koji je veoma važan za nas, kazao je Vranješ, a potom dodao:

Što se tiče publike, nadam se da će nam biti podrška kao i do sada. Utakmica protiv Tuzla Cityja nosi jedan poseban naboj jer je gradski derbi. Mislim da smo svi spremni i samo pobjeda nam igra. Ima još do kraja utakmica, ali mislim da nam je ova najvažnija


sport1.oslobodjenje.ba