Denis Huseinbašić propušta martovsko okupljanje Zmajeva

Mario Prskalo, agent Denisa Huseinbašića (21), govorio je ekskluzivno za Reprezentacija.ba. Rođeni Mostarac već deceniju se bavi ovim poslom u regiji Frankfurta, a već je stekao dobar renome. 

Sa Huseinbašićem je napravio pravo čudo, u dvije godine iz omladinskog pogona četveroligaša doveo ga je do Bundeslige i poziva za reprezentaciju Njemačke.

– Fokusiran sam na dugoročne rezultate i dugoročni kvalitetan rad i upravo sam se tu ‘‘našao‘‘ sa Denisom. On je izuzetan radnik, momak koji razmišlja dugoročno, iz dobre kuće. Zajedno radimo od 2019. godine kada je bio u U19 Offenbachu, a evo sada je u Kolnu, u Bundesligi. On tu neće stati sa napretkom, jer zna da jedino konstantan rad donosi rezultate i upsjeh. Ni njega ni mene ne zanima nešto od danas do sutra, priča Prskalo.

Denis je nedavno istakao kako mu je Bosna i Hercegovina važna. On je rođen u Njemačkoj, ali mu je otac Remzija iz Fojnice, a majka Taiba iz Banja Luke i kako kažu naše informacije – on voli Bosnu.

– Tako je! Moram reći da smo sa Zvjezdanom Misimovićem jako dugo u kontaktu. Misimović je top korektan, izuzetno profesionalan. Nedavno smo imali izuzetno izuzetno ugodan sastanak sa selektorom Farukom Hadžibegićem. Ostajemo u aktivnom kontaktu, govori Prskalo za Reprezentacija.ba.

Denis je mladi reprezentativac Njemačke, ali navijači u BiH nestrpljivo čekaju njegov debi za Bosnu i Hercegovinu, hoće li on doći već u martu?

– Nažalost u martu će Denis zbog privatnih obaveza propustiti okupljanje, otkriva Mario Prskalo za Reprezentacija.ba.

Huseinbašić je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica za Koln. Igrao je u Bundesligi i u Konferencijskoj ligi. Uz to je zabio četiri gola i dva puta asistirao.

Podsjetimo, u nedavnim odgovorima navijačima, selektor reprezentacije FaruK Hadžibegić je najavio da će pozvati fudbalera Kolna koji se po svemu sudeći neće odazvati, barem za ovo okupljanje…


sport1.oslobodjenje.ba