DO SKORO NEPOJMLJIVO: Koliko Zvezda profitira samim učešćem u Ligi šampiona?!

Crvena zvezda će ove godine po prvi put igrati u grupnoj fazi Lige šampiona bez učešća u kvalifikacijama. Nakon što se ukazala ta prilika, crveno-beli su je sigurno zgrabili osvajanjem nikad ubedljivije titule šampiona naše zemlje.

Ono o čemu se uvek govori nakon plasmana u veliko takmičenje i što je veoma važno za naše klubove jeste profit koji se ostvaruje na taj način, a on će ovog puta biti nikad veći.

Za samo učešće u elitnom evropskom takmičenju u kasu tima iz Ljutice Bogdana biće uplaćeno 15.640.000 evra, ali to nije sve.

Dodatni novac Zvezda će dobiti na osnovu učinka u poslednjih 10 godina, u kojima je u evropskim takmičenjima bila uspešnija od timova iz najjačih liga poput Njukasla, Real Sosijedada i Lansa.

Sa ovim novcem ukupni profit od samog igranja u Ligi šampiona raste na 21.325.000 evra.

Prihodi po ovom osnovu mogu porasti još više, a sve će zavisiti od učinka pojedinih klubova u kvalifikacijama. Zato će ljude u srpskom klubu interesovati učinak zagrebačkog DInama, PSV-a, Brage i Galatasaraja.

Izostanak plasmana u grupnu fazu svakog od ovih timova povećava prihode za neverovatnih 1.137.000 evra.

Nije loš izvor prihoda, s obzirom na to da je trebalo „samo“ osvojiti titulu šampiona Srbije. Do skoro je ovako nešto bilo nepojmljivo.

www.sportskacentrala.com