Edis Mulalić: Igračima sam rekao da se vratimo igri, samo je to rješenje

FK Velež je ostvario minimalnu pobjedu u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Željezničar sa 1:0.

Nakon utakmice na press-konferenciji medijima se obratio šef stručnog štaba FK Željezničar, Edis Mulalić koji je dao svoj kratak komentar utakmice na početku pressice.

“Jedna dinamična utakmica, ulogj e bio veliki. Pričali smo kolega i ja na terenu o tome. Složio bi se možda Juka sa mnom da smo nesretno go primili. Mislim da nismo loše utakmicu odigrali. Imali smo svoje prilike u prvom dijelu, ali nismo dali gol. Kasnije smo kontrolisali utakmicu, ali nismo stvorili šanse. Prvo poluvrijeme je završeno 1:0 za Velež, slijedi poluvrijeme na Grbavici, pa ćemo vidjeti”, rekao je Mulalić i osvrnuo se na pitanje medija o igri bez rizika:

“Ulog je bio veliki. Pred kraj smo negdje počeli da gradimo igru. Počeli smo tada da ulazimo sa većim rizikom, ali eto nismo se snalazili u trećoj trećini terena. Na vama je svakako da procijenite o igri.  Složio bih se sa trenerom Veleža. Ovo nije bila prvenstvena utakmica. Ulog je bio prevelik i velika je ovdje razlika dobiti 1:0 ili odigrati neriješeno ili izgubiti dva razlike. Nije ovo slična utakmica kao one u prvenstvu. Loše bi bilo da je negativan rezultat sa više golova razlike. Igrač na terenu donosi odluku i sigurno je velik ulog i na igračima. Mislim da je i Veležu i nama bilo tako da se svaka greška kazni i da smo se toga bojali. Malo nam treba još više da postignemo gol, danas je bilo dosta tranzicija. Odličan je teren, nadam se da će to unaprijediti fudbal. Sve izgleda profesionalnije.”

Trener Željezničara se osvrnuo i na činjenicu da nakon povratka sa reprezentativne pauze Željezničar još uvijek nije postigao pogodak, dok su na pauzu otišli sa najefikasnijom utakmicom protiv Sloge koja je završena sa 4:1.

“Dva teška gostovanja smo imali. Ne smije nam se nikad ponoviti više Trebinje. Danas sam igračima skrenuo pažnju da se vratimo igri. Ovo su teška dva gostovanja i s te strane smo tu pokušali viška napraviti. Trebali bi biti još ubojiti ja se slažem s vama. Leotar se bori za opstanak, a ovo je utakmica maltene za Evropu”, rekao je Mulalić.

Za kraj trener Plavih je govorio o šansama u uzvratu, te je odgovorio na pitanje da li je Velež favorit u uzvratu.

“Mislim da su šansi 50-50. Ne znači ništa da napišete Željo favorit ili Velež favorit. Mi imamo igraje koji su se izdigli u odnosu na prošlu godinu. Napravili smo određeni napredak. Mislim da nema favorita u ovim utakmicama, jer su ovo stari derbiji. Nekad i drugi faktori odluče, tako da favroti ništa ne znači realno. Stvarno ne znam šta znači riječ favorit. Pokaži na terenu da si favorit i bićeš favorit.”


sport1.oslobodjenje.ba