Edis Mulalić: Za navijače dobra utakmica, a za trenere…

Trener Željezničara, Edis Mulalić, je nakon revanš susreta četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde istakao da je najvažnije što je njegova ekipa ostvarila plasman u polufinale. 

Plavi su pobijedili 3:2 iako su u 46. minuti susreta gubili 2:0, a Mulalić nema opravdanja za loš ulazak u oba poluvremena. 

– Znali smo, prvo kompliment Zvijezdi i treneru Đekanoviću, za navijače dobra utakmica, a za trenere za infarkta. Znali smo da je Zvijezda kompaktna, a mi krenemo u oba poluvremena sa nekom dekoncentracijom, sami sebi zakuhamo stvari, ali znamo šta imamo prema naprijed. Najvažnije je da smo prošli, ljepota je sekundarna, ponavljam veliki komplient Zvijezdi, ali sve kad se sumira, mislim da smo zasluženo prošli, kazao je Mulalić.

Njegov kolega sa druge strane, Nebojša Đekanović, je čestitao Želji na plasmanu među četiri najbolje ekipe u Kupu, te istakao da nema šta zamjeriti svojim igračima. 

– Čestitam Želji na prolazu u polufinale, odigrali smo taktički vrhunsku utakmicu, ali smo platili danak neiskustvu igranja ovakvih utakmica. Susret je odlučio Semir Štilić sa dva majstorska gola, nemam šta da zamjerim, čestitke igračima i navijačima, nas čeka sutra put Mostara, čeka nas u nedjelju derbi sa GOŠK-om, nemamo vremena za tugovanje, radimo i idemo dalje, rekao je Đekanović.  


sport1.oslobodjenje.ba