Faruk Hadžibegić: Dovodimo nova imena u reprezentaciju

Novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić boravio je u posjeti redakciji grupacije Oslobođenje. Govorio nam je o prvim danima otkako se vratio na selektorsku poziciju, ali i o planovima za budućnost reprezentacije.

Kaže, prvi selektorski dani mu protiču istovremeno lagano i teško.

Angažovao sam se da obiđem sve medije koji su me pozvali. Mislim da je to ljudska i profesionalna i normalna obaveza koju moram izvršiti, zato što vi radite svoj posao, i ja radim svoj posao, ali tri dana svakog gosta dosta, tako da danas – sutra sve je gotovo. Dosta dobro, drži me ta motivacija i zadovoljstvo što sam izabran za selektora BiH, priča nam Hadžibegić.

Ono što mnoge najviše zanima jeste da li će reprezentacija doživjeti neke promjene, te da li novi selektor ima plan širiti reprezentaciju, posebno sa mladim igračima koji još uvijek nemaju bosanskohercegovačko sportsko državljanstvo.

Ne mislim praviti nikakvu revoluciju, mislim samo nastaviti ovo što su moje kolege prije mene počele, govorim o Dušku Bajeviću i Petevu koji su napravili smjenu generacija koja još nije završena. Moje je da podržim akciju Saveza u realizaciji plana dovođenja svih naših mladih igrača koji su i rođeni u inostranstvu, od Tahirovića i Huseinbašića, da neke ne zaboravim. Tako da ću maksimalno iskoristiti tu priliku ako mogućnosti dozvole da oni dođu što prije u A reprezentaciju, a paralelno opsesija mi je da napravim što bolji rezultat sa reprezentacijom koja je već osvojila ove sezone dosta dobar rezultat i ako bude sreće da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pojasnio je Hadžibegić.


sport1.oslobodjenje.ba