Faruk Hadžibegić: I ja sam razočaran, čovjek sam od krvi i mesa

Faruk Hadžibegić je nakon utakmice protiv Luksemburga i poraza našeg tima rezultatom 2:0 istakao da nije zadovoljvan prikazanim od strane našeg tima. Komentarisao je zvižduke publike i pozive da podnese ostavku.

“Publika ima pravo da negoduje, pogotovo nakon loše utakmice koju smo odigrali. Nisam siguran da je samo revolt zbog današnjeg rezultata to uzrokovao. Neugodno mi je, ali publika ima pravo da kaže sve što hoće. Ne bih ja rekao da je to samo zbog rezultata danas, nego da je zbog situacije u društvu, pa se onda ljudi prazne tamo gdje mogu. Nije mi drago i nije mi prijatno”, kazao je Hadžibegić.

Nije se složio sa ocjenom da su pojedini igrači nekvalitetni i da ne zaslužuju mjesto u timu.

“Cijenim i mogu da prihvatim tuđe mišljenje, ali morate i vi prihvatiti moje. Igrači koje ste nabrojali su relativno mladi momci, naši su reprezentativci. Njih pet i pet igrača koji su nedostajali, možemo sastaviti cijelu jednu ekipu od njih. Ne slažem se sa ocjenom o njima, to su dobri igrači, ako mogu igrati u Besiktasu i drugim klubovima vani, zašto ne bi mogli igrati za nas”, istakao je selektor.

Na konstataciju da ni druge ekipe nemaju kvalitet pa uspijevaju ostvariti rezultate, istakao je sljedeće.

“Ne tražim ja Messija, ne znam otkud to nekome. Želim napraviti rezultat i raditi sa onim što imamo. Žao mi je što ne prihvatite da imamo druge probleme”, kazao je Hadžibegić.

Smatra da se svašta može desiti do kraja ovog ciklusa.

“Ako smo jučer rekli da nema razlike za zabrinutost nećemo sada reći da ima. Svjesni smo da je sedam bodova zaostatka veliki hendikep. Može se desiti svašta, i sa mnom i ako dođe neko drugi. Nije situacija ugodna, volio bih da sam prvi sa deset bodova više. Ovo je naša realnost. Moramo se boriti sada da to popravimo i vidjet ćemo šta će biti odavde do septembra i šta onda u seprembru možemo dalje napraviti”, kazao je Hadžibegić.

Istakao je i da vjeruje dv može nastaviti raditi. 

“Apsolutno se osjećam sposobno. Mogu nastaviti ovu borbu bez imalo sumnje, samo se nadam da u septembru nećemo doživjeti isto, pet promjena i da neko ne može igrati. Vidje tćemo šta će biti dalje, ja ne mogu govoriti optimistično, znam da ste vi tužni, a meni je još teže nego vama. Nema napuštanja broda, znamo šta imamo, a ako vi imate bolje prijedloge, otvoren sam i za to”, poručio je selektor Hadžibegić.

Do kraja je selektor istakao i da je razočaran.

“I ja sam čovjek od krvi i mesa, mene stomak boli i razočaran sam. Boli me i srce i duša, nije mi svejedno. Imam toliko obraza da dođem i odgovorim na svako pitanje, ovo je moj posao, kao što je i vaš”, kazao je Hadžibegić.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!