Faruk Hadžibegić otkrio razlog poraza: Jedino što mogu zaključiti je da…

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz protiv selekcije Slovačke sa 2:0. Nakon utakmice medijima se na press-konferenciji obratio selektor Zmajeva, Faruk Hadžibegić.

“Trenutno moj prvi zaključak je da je naša mlada ekipa fizički, ipak slaba. To je ono što sam govorio prije prve utakmice i donekle sam se ovoga najviše bojao. Naša reprezentacija nije mogla izdržati dvije utakmice u tri dana. U prvoj utakmici smo se potrošili jako puno i nismo se mogli vratiti u današnjoj utakmici. To nije moglo proći u prvom poluvremenu protiv jedne iskusne ekipe kao što je Slovačka. Jednostavno, mi nismo dobro stajali”, rekao je Hadžibegić i osvrnuo se na promjenu formacije u ovoj utakmici čak tri puta:

“To nama sada preostaje za analizu. Vodimo se onim što imamo u rosteru i pokušavamo naći uvijek najbolju soluciju. Na kraju dana i Vi ćete svakako da komentarišete naša rješenja, to je vaš posao.” 

Selektor Zmajeva se osvrnuo i za nastavak grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Ima još puno utakmica, ovo su tek prva dva kola koja su prošla. Niko nije uspio već sada da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo. Ubjeđen sam da će biti još promjena na tabeli i to je po mom mišljenju evidentno. Svakako da naše prvo poluvrijeme će biti dobro da napravimo duboku analizu i da vidimo iz tih grešaka, kako se spremiti pred duel sa Portugalom. Trebamo priznati protivniku da su zaslužili pobjedu, koliko god smo im mi pomogli našom lošom igrom. Mi ćemo sigurno praviti selekciju po igračima koji igraju u klubovima. Nisam bio u euforiji nakon prve utakmice, ali nisam ni sada potpuno razočaran, ali svakako da me boli poraz.”

Za sam kraj selektor se osvrnuo na povredu Radeta Krunića i mogućnost da je njegova nespremnost uticala na rezultat:

“Prvo poluvrijeme je bio koelktivni pad u igri i sigurno nije bio jedan pojedinac kriv. Povreda Radeta Krunića je bila, pogledali su ga naši doktori i rekli su da može da zaigra, tom informacijom sam se vodio i napravio odluku da bude u prvih jedanaest. Mislim da je jedan ili eventualno dva igrača na terenu u lošijoj formi i da podbace, to bi bilo okej, ali ovo je bilo kolektivno podbacivanje u prvom poluvremenu. Ponoviću još jednom, mislim da smo se u prvoj utakmici previše emocionalno potrošili. Možda je i do velike minutaže u klubovima i broju utakmica, pa igrači ne mogu da održe taj ritam i izgledaju nespreno. Rezultat je tu takav kakav jeste i mi ga moramo prihvatiti i moramo izvući pouke za idući period”, zaključio je Hadžibegić.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!