Faruk Hadžibegić otkrio: Sead Kolašinac dolazi na okupljanje reprezentacije

Selektor Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, objavio je na svom Facebook profilu da defanzivac Marseillea, Sead Kolašinac, ipak dolazi na okupljanje reprezentacije.

Iako povrijeđen, Seo će stići na okupljanje, a uz dogovor sa doktorima vidjeće se da li on može pomoći Zmajevima. Ipak, raduje Hadžibegića činjenica da Kolašinac želi biti uz reprezentaciju, pa i ako ne mogne igrati.

– Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima.

– Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu.

Podsjećamo, Sead Kolašinac se povrijedio za vikend, a on je bio i jedini lijevi bek na spisku selektora Hadžibegića, koji se tako našao u problemima pred duele sa Islandom i Slovačkom.


sport1.oslobodjenje.ba