back to top

FK Sarajevo potvrdio odlazak napadača: Iako je prvobitni dogovor kluba i igrača bio…

FK Sarajevo i Mersudin Ahmetović sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do kraja ove sezone.

Iako je prvobitni dogovor kluba i igrača bio da će Ahmetović u martu okončati profesionalnu igračku karijeru i započeti sa trenerskim poslom u nekoj od selekcija FK Sarajevo, Ahmetović je odlučio nastaviti aktivno igrati i prihvatiti ponudu Igmana iz Konjica.

Iako su svi oni koji vole FK Sarajevo kraj jedne velike igračke karijere priželjkivali u bordo dresu, sigurni smo da će se Mersudin Ahmetović u budućnosti vratiti na Koševo u nekoj drugoj ulozi, navodi se na zvaničnoj stranici kluba i dodaje:

Mersudin Ahmetović je prije 6 i po godina obukao bordo dres i upisao svoje ime u historiju našeg kluba kao jedan od najvažnijih fudbalera u poslijeratnom periodu. Sa Sarajevom je osvojio dvije titule šampiona i dva Kupa BiH, a u sezoni 18/19 proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige. U sezoni 19/20 bio je najbolji strijelac prvenstva. Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 188 utakmica postigavši pri tome 63 pogotka uz 22 asistencije. Karijeru u Sarajevu završava kao 12. najbolji strijelac u historiji kluba.

Ahmete, hvala za sve i vidimo se uskoro!


sport1.oslobodjenje.ba