FK Sarajevo: Spremni smo na dogovor oko ulaznica

Najveća utakmica bh. fudbala bit će odigrana u petak na stadionu Asim Ferhatović Hase. FK Sarajevo i FK Željezničar svoj susret igraju na našem najvećem stadionu od 20 sati.

Uprava Bordo kluba odlučila je da za navijače Željezničara obezbijedi ulaznice za 1.850 navijača, koji će biti smješteni na južnoj tribini na Koševu.

Danas su iz Željezničara najavili da će zatražiti i dodatni kontingent karata za svoje navijače, kako bi mogli prisustvovati ovom susretu.

Tragom te informacije kontaktirali smo klub iz Titove 38b sa upitom da li će biti udovoljeno zahtjevu gradskih rivala.

– Smiješno je da pričamo o procentima, a ne o ljudima. Nama je na Grbavici dozvoljeno prisustvo 1500 navijača i u više smo navrata od uprave Željezničara tražili da povećamo broj ulaznica za naše navijače na Grbavici a u skladu s tim i da osiguramo veći broj ulaznica za njihove navijače na Koševu, na što nikada nismo dobili pozitivan odgovor, rekli su iz Sarajeva i dodali:

– Mi bismo bili najsretniji da vratimo atmosferu sarajevskog derbija kakvu on to i zaslužuje. Najpoštenije bi bilo imati pun jug na Koševu i pun sjever na Grbavici i otvoreni smo da takav sporazum dogovorimo odmah danas, rekli su za naš portal iz FK Sarajevo.

Da li će biti promjene ove odluke ili će ista ostati na snazi ostaje da se vidi.


sport1.oslobodjenje.ba