back to top

(FOTO) Kevelj: Ovo je najbolji sponzorski ugovor u historiji Veleža, predstavljeni novi dresovi

Na svečanoj večeri u predivnom okruženju Emporia Hotela u Mostaru, FK Velež i brend Puma su potpisali važno partnerstvo, te su predstavljeni novi dresovi Rođenih za nadolazeću sezonu.

Na događaju u Mostaru, senior menadžer Armin Sulejmanović se obratio prisutnima u ime kompanije Puma. Sulejmanović je izjavio:

“Željeli smo proširiti svoje tržište na Bosnu i Hercegovinu, a suradnja sa Veležom je za nas čast i zadovoljstvo. Velež je veliki i prepoznatljiv klub, te nam je bila čast surađivati s jednim od najvećih klubova u BiH. Drago mi je što smo sve postigli u tako kratkom vremenu. U budućnosti, Velež će nositi dresove od vrhunskog materijala, poput igrača Manchester Cityja ili Borussije Dortmund.”

Potpisivanje ugovora s Pumom znači da FK Velež postaje dio velike obitelji zajedno s globalnim fudbalskim velikanima poput Manchester Cityja, AC Milana, Borussije Dortmunda, Fenerbahcea i mnogih drugih. Također, Velež postaje prvi klub u BiH koji će nositi amblem ovog renomiranog proizvođača sportske opreme.

“Ovo je najveći sponzorski ugovor u povijesti FK Velež, osim onih s Gradom Mostarom, HNK-om i Vladom FBiH. Suradnja s Pumom je važna jer je riječ o premium brendu, a također je važno što je Velež prvi klub u novijoj povijesti BiH koji surađuje s ovim brendom. Dobili smo visokokvalitetan ugovor što pokazuje koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner u svakom smislu”, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež, Senad Kevelj.

“Velež uvijek mora ići naprijed, a siguran sam da smo s Pumom uspjeli. Ovo je pokazatelj da osim infrastrukture, napredujemo i na sportskom i marketinškom polju. Nastojimo Klub kontinuirano dizati na višu razinu. Ponosni smo što smo prvi klub u BiH koji je uspio dovesti Pumu kao sponzora”, rekao je zamjenik predsjednika FK Velež, Admir Rahimić.

Na svečanoj večeri u Mostaru, novu garnituru dresova su predstavili mostarski igrači – Osman Hadžikić, Ante Oreč, Edis Nanić i Nermin Haskić.

Novi dresovi FK Velež i kompanije Puma kombiniraju vrhunski dizajn i kvalitetne materijale, te su izrađeni u minimalističkom stilu s suptilnim detaljima, simbolizirajući snagu i eleganciju mostarskog kluba. Korišteni materijali su vrhunske kvalitete, pružajući igračima udobnost, fleksibilnost i ventilaciju tijekom visokog intenziteta tjelesne aktivnosti.

Na gala večeri u Mostaru prisustvovali su brojni uglednici iz javnog, sportskog, političkog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, među kojima su bili i bivši nogometni asovi i druga značajna sportska imena.

Događaj je uveličao freestyle nogometni nastup Maida Delića, DJ s vrhunskom glazbom, te Narentas beauty corner luksuzne kozmetike iz Hercegovine.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )