(FOTO) Sarajevo slavilo, Oliveira postigao hat-trick

Fudbaleri Sarajeva danas su u međugorskom “Sport Centru” savladali ekipu HNK Međugorje u sklopu prijateljskog susreta, a konačan rezultat ovog meča je glasio 4:0. 

Već na samom startu utakmice, Bordo klub je kreirao prvu priliku na današnjem meču, a sa nekih osamnaest metara je šutirao Mulalić, ali nije bilo problema za golmana Međugorja.

Tako su igrači Sarajeva nastavili sa napadima i dosta bolje su izgledali na terenu i imali su posjed lopte, dok se slabašni rival samo branio, a onda se desila nova prilika za izabranike Mirze Varešanovića.

Tomašević je centrirao sa lijeve strane, Čataković je glavom sa sedam metara potpuno neometan šutirao malo pored gola.

Nakon toga se u prilici našao Guliashvili, kojeg je odlično uposlio Avramovski, ali je gruzijski fudbaler sa nekih desetak metara iskosa šutirao iznad gola. 

Ekipa Mirze Varešanovića je u prvih trideset minuta bila bolja od člana Kantonalne lige HNK, ali nikako nije mogla da pronađe put do mreže, sve do trenutka kada se u listu strijelaca upisao Trako i to nakon asistencije Avramovskog. 

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika, pa je Sarajevo sa jednim golom prednosti otišlo na pauzu.

Drugi dio ovog meča počeo je na identičan način kao i prvi, odnosno inicijativom Bordo kluba, a sjajnu akciju je krunisao Renan Oliveira, koji je sa svega nekoliko metara uspio da ugura loptu u protivnički gol.

Nakon toga se u prilici našao Ziljkić, ali nije uspio da savlada golmana Međugorja. Iako se niželigaš poslije drugog gola branio i orijentisano na odbranu, primio je još dva gola, koja je postigao Oliveira, koji je na taj način kompletirao hat-trick.

HNK Međugorje – FK Sarajevo (Trako, Oliveira – tri gola)


sport1.oslobodjenje.ba