back to top

FUDBALER ŠAHTJORA SE POHVALIO: Opalio sam ŠAMAR tom seljaku jer je vikao “Slava Rusiji!” Nije ustao (VIDEO)

Pravio sam se da ne čujem, ali bio sam bjesan u sebi i osjetio sam da moram da reagujem – priča Sikan

Zbog zemljotresa u Turskoj, mnogi ruski i ukrajinski klubovi našli su se istovremeno u istom djelu gradova na pripremama u Antaliji.

Neki čak i u istom hotelu, pa je tako došlo do tuče fudbalera ruskog Šinjika i ukrajinskog Minaja. Ali, to nije bio jedini incident.

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka, Danilo Sikan, u razgovoru za klupšsku televiziju ponosno je ispričao kako je udario i nokautirao jednog Rusa tokom boravka u Antaliji.

– Desilo se to tokom večeri. Šetao sam sa Romom Ternovom i krenuli smo da igramo bilijar, a taj tip je bio sa djecom i ženom. Kada je vidio da smo u trenerkama Šahtjora i da smo iz Ukrajine odmah je uzviknuo – ‘Spartak šampion!’ Pravio sam se da ne čujem, ali bio sam bjesan u sebi i osjetio sam da moram da reagujem. Tada mi je saigrač rekao da se smirim, da ima djece u okolini… – priča Sikan.

– Bio sam revoltiran zbog tog ruskog seljaka. Nisam želio da im dozvolim da se tako ponašaju u hotelu ili bilo gdje drugo. Vikao je ‘Spartak, šampion’, a onda i ‘Slava Rusiji’. Opalio sam mu šamar. Pao je na pločice, pokušao da ustane, ali nije uspio. Dan kasnije izbačen je iz hotela.

Sikan ima 21 godinu i za Šahtjor igra od 2019. kada je stigao iz Ljvova. Išao je na pozajmice u Marijupolj i Hanzu Roštok, dok je do sada u dresu Šahtjora postigao dva gola.

sport.novi.ba