back to top

Fukare: Ako grobari Slobode misle da smo se ušutili, predali i napustili borbu, varaju se

Najvatreniji navijači Slobode, Fukare, oglasili se saopštenjem u kojem najavljuju sastanak sa gradonačelnikom Tuzle kako bi se dobili neki odgovori u vezi sa radom FK Sloboda.

Oni su najavili da se njihova borba nastavlja i da će biti sve jača.

– Ako grobari Slobode misle da smo se ušutili, predali napustili borbu za našu svetinju, grdno se varaju.

Naša borba ne prestaje, naprotiv sada je jos jača. Svjedoci smo kako je “nova” uprava, izabrana od nelegalne skupštine startala.

Niko od ozbiljnih trenera i igrača ne želi da radi sa ljudima koji su tu iz ličnih interesa, sitnih politčkih mešetara, mutnih menadžera koji su već u prošlosti nanijeli dosta štete našem klubu. Jedino imaju podršku od nelegalne skupštine, koju čini pet ljudi i koji su privatizirali Slobodu, izbacili u niži rang i doveli pred gašenje.

Mi se nećemo predati, nastavljamo našu borbu još jače. Alarmirali smo vijećnike u GV, objasnili situaciju u i oko Slobode.

Ovih dana dogovaramo i sastanak sa Gradonačelnikom, tako da ćemo i od njega tražiti odgovore zašto se ne poštuje dogovor sa FK Sloboda, kada je dogovoreno da skupština funkcioniše sa 41 clanom a zauzvrat da GRAD pomogne klub.

Izgleda da će “nelegalna” skupština imati dosta toga da objasni javnosti, a mi ih ovom prilikom pozivamo da podnesu ostavke vrate staru skupštinu i dopuste da klub profunkcionise dok još nije kasno.

U svakom slučaju mi se predati nećemo i pozivamo sve dobre ljude, prave navijače naše svetinje da ne dopustimo da grobari koji su klub izbacili u niži rang ugase naš klub, poručile su Fukare u najnovijem obraćanju javnosti.


sport1.oslobodjenje.ba