Gdje će Zrinjski igrati na proljeće?

Projekat N/FS BiH o renoviranju travnjaka i ugradnje hibridnih terena, počeo je tokom jeseni na stadionima u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, pa bi na proljeće pet klubova (Borac, Sarajevo, Velež, Tuzla City i Sloboda) trebalo igrati svoje utakmice na novim terenima.

Na stadionu Pod Bijelim brijegom prije par dana je i zvanično počelo renoviranje travnjaka te će tako Zrinjski tokom proljeća morati naći alternativni stadion za svoje nastupe na domaćim utakmicama.

Kako smo uspjeli saznati, pošto zvaničnih informacija još uvijek nema, Zrinjski bi utakmice na kojim je domaćin mogao igrati u Gabeli.

Stadion Perica Pero Pavlović bio je tokom jeseni domaćin Veležu, čiji se travnjak renovirao.

Da li će i Zrinjski nastupati u Gabeli ostaje da se vidi, a svakako će sve ovisiti o dinamici radova na stadionu u Mostaru.

S obzirom na vremenske uslove koji vladaju u BiH ove zime, može se očekivati da radovi budu gotovi prije kraja proljetnog dijela sezone.

Zrinjski je aktuelni prvak i lider na tabeli nakon jesenje polusezone, a u Mostaru se desilo dosta promjena tokom zimskog prelaznog roka. Da li će to sve utjecati na njihov konačni plasman ostaje da se vidi.


sport1.oslobodjenje.ba