Goran Granić o jedanaestercu za Sarajevu: Kada smo se spasili, došao je penal…

Trener Posušja, Goran Granić, je nakon poraza od Sarajeva istakao da trijumf Bordo tima nikada nije došao u pitanje u današnjem susretu.

Sarajevo je pobijedilo rezultatom 3:1, a Granić je istakao da ih je presjekao jedanaesterac za kojeg ne može reći je li bio ili nije jer nije vidio šta se dešavalo. 

– Znali smo da je Sarajevo u zahtjevnoj situaciji jer im ne odgovara pozicija na tabeli i u tome smo tražili našu šansu. Nismo se došli povući, Sarajevo jeste imalo svoje šanse, ali mislim da smo u prvom dijelu uspjeli da se odbranimo. Momci su dobro igrali, nastavili smo tako da se borimo, ali nas je presjekao penal. Spašavali smo neke situacije i kada smo se spasili, došao je penal. Ne mogu reći je li bio ili nije, nemam pojma, nisam vidio, ali to je moju ekipu destabiliziralo. Jednostavno, nismo se stigli pošteno oporaviti već je došao drugi gol, kazao je Granić i nastavio svoje izlaganje:

– Nismo se predavali, imali smo šanse, tražili smo svoje šanse jer smo znali da nas vraća jedan gol. Htjeli smo gol, došli smo u šanse, mogli smo ih realizovati i onda u tom pritisku primimo treći gol nakon čega je zahtjevna situacija da opet ideš. Uspjeli smo postići jedan gol, ali pobjeda Sarajeva nije došla u pitanje. 


sport1.oslobodjenje.ba