Hadžibegić: Mi smo mlada reprezentacija koja se ne boji nikoga

Selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić govorio je danas na posljednjoj press konferenciji prije zvaničnih koje slijede uoči same utakmice.

Poslije ovoga, reprezentativci će se nastaviti spremati u miru za utakmice, a sve raduje dolazak Edina Džeke nakon finala u Istanbulu.

– Njegov dolazak je kompletirao grupu i veliko nam je zadovoljstvo da je sa nama. Ponosni smo na njegove rezultate ove godine i na finale Lige prvaka. Bez obzira što nije pobijedio, mi bismo svi voljeli da smo na njegovom mjestu. Drago mi je da je zdrav, ali je umoran, i vidjećemo koje su njegove mogućnosti jer je ipak odigrao puno utakmica i plus putovanja, rekao je Faruk Hadžibegić, a na pitanje o Benjaminu Tahiroviću kaže:

– To je pitanje za doktore. On je išao da pravi magnetnu rezonancu. Čekamo rezultate doktora, da vidimo kako možemo sa njim. Nije trenirao danas, niti će popodne, u cilju da uradimo sve kako bismo ga mogli koristiti na utakmicama. 

Rade Krunić, Ermedin Demirović i Dennis Hadžikadunić zbog povreda neće biti u sastavu: 

– Teško je spremati ekipu kada ti fale tri igrača. Ne samo što mi nemamo zamjene, nego je i klupa tanka da bi se izdržao taj ritam na evropskom nivou. Mi smo mlada reprezentacija koja se ne boji nikoga i pokušaćemo napraviti sve što se može napraviti.

Pokušava Hadžibegić i da skine pritisak sa leđa pred utakmice protiv Portugala i Luksemburga.

– Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru, tada će se stvari rješavati. Zadovoljan sam atmosferom u ekipi, a sigurno da će biti zadovoljstvo igrati pred 80.000 gledalaca u Lisabonu. Niko ne želi da se ponove oscilacije u prethodne dvije utakmice, a mislim da imamo kapacitet, talenat i želju da napravimo dobar rezultat.

 


sport1.oslobodjenje.ba