HAĐŽIBEGIĆ NIJE PONOVIO GREŠKU: UEFA objavila listu bh. igrača za Portugal uz novu “osmicu”

Od 20:45 sati na stadionu La Luz fudbalska reprezentacija BiH će gostovati Portugalu u sklopu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Fudbalska ekspedicija BiH je u Lisabon stigla sa nekoliko sati zakašnjenja. Zbog kvara aviona let za portugalsku prijestolnicu je prolongiran i sigurno je to sve utjecalo na samu pripremu susreta.

Popularni Zmajevi nisu stigli ni trenirati na La Luzu, već tu uradili na sarajevskoj Grbavici, a jutros je u lisabonskom hotelu obavljen aktivacijski trenenig.

Nekoliko sati pred utakmicu na zvaničnoj UEFA-inoj stranici objavljen je puni sastav reprezetnacije BiH za duel sa Portugalcima, a selektor Faruk Hadžibegić nije ponovo martvosku grešku.

Tada je Hadžibegić pozvao više od 23 igrača pa je neke morao ostavljati van rostera kao što je to bio slučaj sa Miroslavom Stevanovićem protiv Islanda.

Ovaj put Hadžibegić je pozvao tačno onoliko igrača koliko ih se može naći u zapisniku, pa puni sastav reprezetnacije BiH za duel sa Portugalom izgleda ovako:

Golmani: Vasilj (1), Šehić (12), Pirić (22).

Odbrana: Miličević (2), Barišić (3), Gazibegović (4), Kolašinac (5), Saničanin (6), Ahmedhodžić (16), Dedić (21).

Vezni red: Prcić (8), Pjanić (10), Cimirot (13), Tahirović (14), Hadžiahmetović (18), Varešanović (19), Stevanović (20).

Napad: Menalo (7), Prevljak (9), Džeko (11), Bilbija (15), Kodro (17), Hamulić (23).

Inače, utakmicu će suditi italijanske sudije predvođene iskusnim Davideom Massom. Očekuju se pune tribine La Luza, a odličnu podršku imat će i Zmajevi što je uobičajna pojava na bilo kojem gostovanju bh. reprezentacije.

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!