Hadžibegić odgovarao na pitanja navijača: Govorio je o Begoviću, Vladanu Kovačeviću, Višći, potencijalnim reprezentativcima…

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić večeras je odgovarao na pitanja ranije postavljena od navijača putem svoje zvanične facebook stranice. 

Na početku svog izlaganja Hadžibegić je istakao zahvalnost za postavljena pitanja i objasnio je da je dobio preko 200 pitanja, te je pokušao odgovoriti na najbitnija od njih.

Na početku je govorio o golmanima asmiru Begoviću i Vladanu Kovačeviću.

“Trenutno među golmanima imamo Ibrahima Šehića, Kenana Pirića i Nikolu Vasilja. Što se martovskog okupljanja tiče, planiram ići sa njima trojicom. Međutim, mala smo mi zemlja da se olako odričemo kvalitetnih igrača. Svi su nam zanimljivi, u opticaju je i Begović. Što se Vladana Kovačevića tiče, ja imam informaciju da on želi nastupati za Srbiju. Naravno, ako bi pokazao želju da igra za BiH, onda bi i on bio jedan od igrača u opticaju”, kazao je Hadžibegić.

Govorio je i o Edinu Višći i potencijalnim novim reprezentativcima BiH.

“Razgovarao sam nedavno sa Višćom. On je sam napustio reprezentaciju BiH, niko ga nije otjerao i sada stvari ovise o njemu. Trenutna situacija mu je nezgodna jer je imao dugu pauzu zbog povrede. Kad se oporavi i kada bude sto posto spreman, možemo govoriti o njegovom povratku u nacionalni tim, ali ako on to bude želio”, kazao je Hadžibegić, te se potom okrenuo mladim igračima:

“Drago mi je što momci rođeni i odrasli u inostranstvu pokazuju toliku želju da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Mi ih pratimo, budite sigurni da treneri iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH mnoge od njih imaju na umu. Mi smo se ovaj put odlučili da idemo sa Benjaminom Tahirovićem i Denisom Huseinbašićem, a molio bih druge mladiće poput Gigovića i još nekih da se samo strpe, sigurno ih imamo na umu, ali nismo u mogućnosti sve ih odjednom pozvati”.

“Ono što vam trenutno mogu reći jeste da će Benjamin Tahirović biti na spisku za mart, a i da je Denis Huseinbašić jako blizu odluke. Zasad su njih dvojica najbliži tome da budu na spisku za mart”, kazao je Hadžibegić.

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!