Haskić: Posljednja utakmica sa Zrinjskim nam daje nadu, moramo iskoristiti podršku navijača

Pred sutrašnje finale Kupa Bosne i Hercegovine između FK Velež i HŠK Zrinjski medijima se obratio napadač ekipe Rođenih, Nermin Haskić.

Najbolji strijelac Veleža je na početku govorio o velikom samopouzdanju u redovima Rođenih koje vlada pred sutrašnju utakmicu.

“Mislim da imamo pravo da imamo samopouzdanje. Posebno što se tiče posljednje utakmice protiv Zrinjskog, tada smo se pokazali u dobrom svjetlu i to nam je vodilja za sutrašnju utakmicu. Moramo biti fokusirani, jer možemo igrati dobru utakmicu, a i Zrinjski je pokazao da će oni najmanje greške kod naše ekipe kazniti”, rekao je Haskić i dodao:

“Malo prije sam spominjao, treba nam fokus. Fokus čitavih 90 minuta i jedino tako možemo nadomjestiti nedostatke odsutnih igrača. Svi znamo šta znači ova utakmica za Velež i jedino to može da pomogne, ako budemo svi zajedno i svi budemo kao tim.”

Također, jedno od pitanja za Haskića bilo je i pitanje pritiska koje osjeća ekipa Veleža zbog plasmana u evropska takmičenja.

“Sigurno je veći pritisak na nama. Pogotovo zbog zadnje utakmice gdje smo odigrali neriješeno i izgubili dva boda. Moramo u ligi da pratimo ostale rezultate, kako igra Široki Brijeg i Željezničar. Naravno da Zrinjski ima svoje planove, ali sigurno je veći pritisak na nas”, rekao je Haskić i osvrnuo se na negativni niz od tri godine bez pobjede protiv Zrinjskog:

“Ja nisam uopšte znao za taj podatak. Ja stvarno ne pratim to, pratim samo stvari na terenu. Posljednja utakmica daje motiv da mi to možemo, jer je finale drugačije od svih drugih utakmica. Vidjeli ste prošle godine protiv Sarajeva, baš smo bili loše prvo poluvrijeme, ali smo uzeli trofej jer smo igrali dobro. Mislim da statisitčki podaci neće biti bitni za ovaj susret.”

Za sam kraj ljubimac navijača Veleža je govorio upravo o podršci navijača na sutrašnjoj utakmici, te istakao da je to dodatni adut Veleža.

“Biće sigurno važno i sve utakmice u Vrapčićima igramo mnogo bolje nego u gostima. Navijači su nama uvijek od velike pomoći i vjerujem da će doći u velikom broju, znamo to. Moramo to da iskoristimo i da to bude dodatni motiv za našu ekipu”


sport1.oslobodjenje.ba