Horde zla najavile: Bojkot će biti na snazi od početka proljetne polusezone ukoliko…

Navijači Sarajeva, Horde zla, najavili su bojkot utakmica FK Sarajevo od proljetnog dijela sezone ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su u prvom redu ostavke Emira Hadžića, Mirze Varešanovića i Ajle Alimanović.

Saopštenje Hordi zla prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem obavještavamo javnost da je na sinoć održanom sastanku u organizaciji Udruženja navijača FK Sarajevo i navijačke grupe Horde zla, a na koji su bili pozvani svi navijači bordo kluba bez obzira koju tribinu pohode da izraze svoje stavove i viđenje aktuelnog problema, iznesen plan i način djelovanja u slučaju eventualnog bojkota. Bojkot će biti na snazi od početka proljetne polusezone ukoliko Emir Hadžić, Mirza Varešanović i Ajla Alimanović ne podnesu ostavke na pozicije na kojima se trenutno nalaze. Razlozi zahtjevanja njihovog odlaska su više puta navedeni i svima je jasno da pomenute persone imaju „maćehinski“ odnos kako prema klubu, tako i prema navijačima od kojih očekuju bezrezervnu podršku uprkos svojim javnim, kako ranijim, tako i današnjim nastupima.

Ukoliko ne dođe do podnošenja ostavki od strane navedene trojke, pozvat ćemo sve navijače bordo kluba na bojkot domaćih utakmica, članstva u klubu, te kupovine u fan shopu.

ONOG TRENUTKA KADA POMENUTE NEPOŽELJNE PERSONE NAPUSTE KLUB, NAVIJAČI ĆE POZVATI NA MASOVNO UČLANJENJE I PODRŠKU KLUBU PUTEM SVOJIH KAMPANJA, A KOJE SU SE NEBROJENO PUTA POKAZALA JAČIM OD KLUPSKIH!

Svjesni činjenice da nijedna individua ne predstavlja klub, odnosno da navijači dolaze na utakmice i vole klub zbog samog kluba, a ne nekog ko je u upravi, na klupi ili terenu, primorani smo na eventualni bojkot obzirom da smo u očima ovih ljudi mi ništa drugo nego potrošači od kojih se očekuje da nemaju lični stav, pravo na izražavanje emocije i negodovanja u slučaju postupaka koji ruše identitet i renome voljenog nam kluba, a što su pomenuti činili u prošlosti i konitinuirano i dalje čine.

Još jednom naglašavamo, ovo nije bojkot kluba, ovo nije bojkot investitora, ovo je bojkot isključivo s ciljem odstranjivanja osoba koje svojim postupcima i sitnim privatno-poslovnim interesima ruše identitet i renome Fudbalskog kluba Sarajevo. Navijači nikada nisu i nikada neće nametati ko treba biti u upravi, na klupi ili terenu, ali ono što nećemo dozvoliti je da se imenovanjem osoba koje su višestruko pokazale nepoštovanje prema navijačima u minulom periodu pljuje u lice onima koji iz vikenda u vikend daju posljednju marku kako bi pratili i bodrili klub gdje god da igra.

SARAJEVO – TO SMO MI!

NAVIJAČI KLUBA IZ TITOVE 38b, stoji u saopštenju Hordi zla. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!