HŠK Zrinjski konačno kreće u kompletnu rekonstrukciju istočne tribine?

HŠK Zrinjski u četvrtak je na službenoj stranici objavio kako se od petka u prodaju puštaju godišnje ulaznice, no ono što je zapalo za oko mnogima je činjenica kako nisu puštene karte za istočnu tribinu, “Tribinu stajanje”.

Najvatreniji navijači mostarskog kluba od ove sezone bit će smješteni u sektoru “A”, a kako su vidjeli novinari sa portala Bljesak.info, nešto se oko istočne tribine ipak dešava. 

Podsjetimo, u novembru prošle godine čelnici kluba najavili su izgradnju istočne tribine sa svim pratećim sadržajima, ali nedugo nakon toga bilo je jasno kako do rekonstrukcije neće doći. 

Ipak, posljednjih dana, kada se radi na šminkanju stadiona, kao i prošivanju hibridnog terena kako bi isti bio u potpunosti spreman i završen za početak evropskog i ligaškog pohoda mostarskih Plemića, mogu se vidjeti i određeni radovi oko istočne tribine 

Kako neslužbeno saznaju kolege sa gore spomenutog portala, Zrinjski uskoro kreće u kompletnu rekonstrukciju navedene tribine.

Za početak tribina će se ‘‘sakriti‘‘, kako bi se moglo krenuti sa ravnanjem i početak izgradnje u skorijoj budućnosti kako bi Stadion pod Bijelim brijegom konačno dobio funkcionalnu tribinu sa pratećim sadržajima. 

Također, vrijedi spomenuti kako HŠK Zrinjski svoj evropski put nastavlja u utorak od 20 sati, kada je na rasporedu revanš utakmica protiv armenskog prvaka FC Urartu, kojeg su Plemići na gostujućem terenu svladali 1:0.

Uz navedene radove, krenuli su i radovi na sređivanju parkinga. Teški strojevi su na terenu, a parking bi u skorijem roku trebao izgledati potpuno drugačije nego do sada.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!