Ibrahim Hadžibajrić ugostio Faruka Hadžibegića: Selektoru i njegovom stručnom timu želim mnogo sreće u predstojećim mečevima

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ugostio je jučer Faruka Hadžibegića, novoimenovanog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je izabrao Općinu Stari Grad i načelnika Hadžibajrića za svoju prvu zvaničnu posjetu otkako je imenovan na ovu funkciju.

Nekadašnjem fudbalskom asu Sarajeva, Betisa, Sochauxa i bivšem reprezentativcu Jugoslavije, ovo je drugi mandat na poziciji šefa stručnog štaba reprezentacije BiH. 

Prvi mandat je trajao od marta do oktobra davne 1999. godine, a tim povodom je Hadžibajrić novom selektoru i njegovom stručnom štabu poželio mnogo sreće u predstojećim mečevima. 

Selektoru Hadžibegiću želim mnogo sreće u predstojećim mečevima i da ostvari san svih bosanskohercegovačkih patriota, a to je prvi historijski plasman naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Njemačkoj, poručio je načelnik Hadžibajrić.

Uz selektora Hadžibegića, u posjeti načelniku Hadžibajriću bio je i Mehmed Janjoš Čala. Ovaj također proslavljeni fudbalski as i nekadašnji uposlenik Općine Stari Grad bit će dio stručnog štaba, kojim će rukovoditi bh. stručnjak. 

Podsjetimo, Zmajevi u martu počinju kvalifikacije za plasman u Njemačku. Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi J zajedno sa Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom. Dva najbolja tima izborit će plasman na smotru najboljih evropskih fudbalskih selekcija u ljeto 2024. godine.


sport1.oslobodjenje.ba