Ivan Šubert: Sloboda se nezasluženo nalazi na pretposljednjoj poziciji

Prvo pojačanje Slobode u zimskom prelaznom roku je iskusni defanzivac, Ivan Šubert, koji je sa tuzlanskom ekipom dogovorio  saradnju do kraja tekuće sezone.

U redove Slobode je stigao iz Omana, ekipe Al-Orouba SC. Ovaj 29-godišnji defanzivac odazvao se prozivci šefa stručnog štaba, već je trenirao sa ostatkom ekipe i nije krio zadovoljstvo dolaskom u Tuzlu, u redove crveno-crnih.

Utisci su sjajni, po broju novinara i navijača koji su došli na prozivku i na treninge vidi se koliko je Sloboda ozbiljan klub. Bio sam ljetos u kontaktu sa ljudima iz kluba ali sam tada već dogovorio odlazak u Oman, a sada kada sam ponovo dobio poziv odmah sam prihvatio ponudu, istakao je Šubert.

Biće mu ovo druga epizoda u najelitnijem rangu bh. fudbala nakon što je ranije za Radnik iz Bijeljine upisao više od 70 nastupa u domaćem prvenstvu. Sigurno je da će u proljetnom dijelu sezone biti od velike koristi stručnom štabu Slobode. 

Nekoliko godina sam igrao ovu ligu i poznajem dosta igrača Slobode, pošto smo igrali mnogo puta jedni protiv drugih. Očekivanja su da se prije svega izvučemo iz zone ispadanja i da na vrijeme obezbjedimo opstanak u ligi pošto je trenutna situacija nažalost takva, a što se Kup takmičenja tiče naravno da probamo što dalje da prođemo. Pratio sam Slobodu dok nisam bio tu i mislim da se Sloboda nezasluženo nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli​, rekao je Šubert.

Zadovoljan je činjenicom da je renoviran teren na Tušnju i na ostalim stadionima u BiH, što će omogućiti kvalitetnije igre klubova u domaćem prvenstvu, na zadovoljstvo navijača.

Naravno, mislim da će uz novu podlogu i uz podršku naših navijača sa Tušnja biti dosta ljepši ambijent kako igračima za igranje tako i navijačima za gledanje, zaključio je Šubert.


sport1.oslobodjenje.ba