back to top

Jagodić: Nisam želio da posljednja utakmica sa Borcem bude odlučujuća

U nedjelju se igra posljednje kolo ove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sloga će u Doboju ugostiti ekipu Borca, a ova ekipa i dalje strepi za opstanak, iako mu je veoma blizu.

Trenutno je Sloga deveta sa 34 boda, ali toliko imaju i Tuzla City, Igman i Posušje, dok su u opasnoj zoni Sloboda s 32 i Leotar s 31. Utakmicu protiv Borca je najavio trener Vlado Jagodić za PravdaBL.

“Nisam želio da posljednje kolo odluičuje. Pogotovo da to bude protiv Borca. Neminovno je bila borba za opstanak, devet utakmica sam tu. U naletu nas drže dvije pobjede u Tuzli, protiv Slobode i Cityja, ali imali smo i neplanirani kiks u Doboju protiv Leotara. Borac je neopterećen i moe biti vrlo nezgodan. U grču je teško igrati, a nekako mi se čini da mi lakše igramo na strani. Pored dvije pobede u Tuzli, osvojili smo bod i protiv Sarajeva. Možemo završiti sedmi, a možemo i ispasti, i onda svi vidite kako je tanka nit između pakla i raja”, rekao je Jagodić.

“Moramo biti optimisti, ne smijemo izgubiti, a ako možemo i da pobijedimo jer onda ne moramo gledati u tuđa dvorišta”, rekao je Jagodić i pozvao navijače na Luke.

“Pozivam sve one kojima je Sloga u srcu da dođu na Luke i pomognu nam da se na kraju svi zajedno radujemo. Kada sam došao u Doboj obećao sam gradonačelniku Borisu Jeriniću da ćemo ostati i da će za to dovoljno biti 36 bodova. Na korak smo od toga, a taj korak napravićemo u nedjelju”, zaključio je strateg Dobojlija.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati, kao i svi ostali mečevi 33. kola.


sport1.oslobodjenje.ba