back to top

Jakirović priznao: Zainteresovan sam da budem selektor BiH, ali…

Trener Rijeke Sergej Jakirović spominje se kao novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na pripremama u Sloveniji posjetila ga je ekipa RTL-a kojoj je otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

“Ima kontakta u smislu da li to mene zanima i nije išlo dalje od toga. Ja sam jedan od kandidata kao što sam bio prije tri godine. I tada nisam izabran. Ja sam rekao da me to zanima, ali da imam čvrsti ugovor s Rijekom u kojem ima klauzula. Nema smisla ništa pričati dalje. Treba vidjeti koji je sljedeći korak iz saveza, ako to dođe do kluba, vidjet ćemo kako dalje”, rekao je Jakirović i dodao: 

“Meni je u Rijeci dobro, radimo dobar posao, pa ćemo vidjeti. Kao što svakodnevno može doći ponuda za igrača, tako dolaze i za trenera. Kada dođe službena ponuda, onda trebamo sjesti i pričati, iako i sada pričamo u smislu da ostanemo, možda ćemo i produžiti ugovor, vidjet ćemo što će klub odlučiti”, rekao je Jakirović za RTL.

Podsjećamo, Zmajevi su bez selektora nakon što je Faruk Hadžibegić dobio otkaz na klupi poslije poraza od Luksemburga u 4. kolu kvalifikacija za EURO.


sport1.oslobodjenje.ba