Jusufbegović zadovoljan viđenim: Dosta toga smo promijenili, treba vremena da dođemo na željenu razinu

Trener Veleža, Nedim Jusufbegović, rekao je poslije utakmice protiv Neretvanca i ubjedljive pobjede da je ovo danas bila korektna utakmica njegovih izabranika i da je zadovoljan viđenim, mada ima nekih detalja na kojima treba raditi.

– Za prvu utakmicu nije bilo to na onoj razini, naravno nije ni moglo, na onoj na kojoj hoćemo da budemo. Utakmica je dala svoju svrhu, neki principu su bili dobri u pojedinim momentima, neki nisu bili na onoj razini na kojoj moramo biti. Jedan pozitivan efekat možemo imati, ali ćemo sigurno i analizirati one detalje koji nisu bili dobri i na kojima ćemo raditi u daljem trenažnom procesu, rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

– Ja sam zadovoljan radom, zalaganjem. Usvajaju momci određene stvari. Nemojte zaboraviti da smo mi dosta toga promijenili u ovoj ekipi i trebaće vremena da dođemo na željenu razinu. Tako je i što se tiče pojedinaca, trebaće vremena da oni dohvate optimalnu formu, ali kreiramo ambijent da oni to uhvate i ja se nadam da će to biti što prije. Ovo je bila korektno odrađena utakmica i moramo rasti iz utakmice u utakmicu i da gledamo da budemo sve bolji i bolji.

O prelaznom roku kaže:

– Približili smo se mnogim dovođenjima, 2-3 igrača su u opciji, blizu smo, pa se onda udaljimo. Znate kako je u prelaznom roku, ništa nije definitivno dok ne dovedete igrača. Aktivni smo na tržištu, tražimo igrače i ja se nadam da ćemo to brzo završiti i kompletirati 2-3 pozicije prije odlaska u Tursku, kako bismo dobili širinu i pojačali konkurenciju. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali potrudićemo se da iz ovog prelaznog roka izvučemo maksimum do kraja.

Na pitanje da li je što se tiče trenutnog rostera kompletirana lista odlazaka, s obzirom na to da se dosta govorilo i o odlasku Đorđa Pantelića kaže kratko:

– Manje više računamo na sve.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!