Jusufbegović zadovoljan viđenim: Dosta toga smo promijenili, treba vremena da dođemo na željenu razinu

Trener Veleža, Nedim Jusufbegović, rekao je poslije utakmice protiv Neretvanca i ubjedljive pobjede da je ovo danas bila korektna utakmica njegovih izabranika i da je zadovoljan viđenim, mada ima nekih detalja na kojima treba raditi.

– Za prvu utakmicu nije bilo to na onoj razini, naravno nije ni moglo, na onoj na kojoj hoćemo da budemo. Utakmica je dala svoju svrhu, neki principu su bili dobri u pojedinim momentima, neki nisu bili na onoj razini na kojoj moramo biti. Jedan pozitivan efekat možemo imati, ali ćemo sigurno i analizirati one detalje koji nisu bili dobri i na kojima ćemo raditi u daljem trenažnom procesu, rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

– Ja sam zadovoljan radom, zalaganjem. Usvajaju momci određene stvari. Nemojte zaboraviti da smo mi dosta toga promijenili u ovoj ekipi i trebaće vremena da dođemo na željenu razinu. Tako je i što se tiče pojedinaca, trebaće vremena da oni dohvate optimalnu formu, ali kreiramo ambijent da oni to uhvate i ja se nadam da će to biti što prije. Ovo je bila korektno odrađena utakmica i moramo rasti iz utakmice u utakmicu i da gledamo da budemo sve bolji i bolji.

O prelaznom roku kaže:

– Približili smo se mnogim dovođenjima, 2-3 igrača su u opciji, blizu smo, pa se onda udaljimo. Znate kako je u prelaznom roku, ništa nije definitivno dok ne dovedete igrača. Aktivni smo na tržištu, tražimo igrače i ja se nadam da ćemo to brzo završiti i kompletirati 2-3 pozicije prije odlaska u Tursku, kako bismo dobili širinu i pojačali konkurenciju. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali potrudićemo se da iz ovog prelaznog roka izvučemo maksimum do kraja.

  Vahid Halilhodžić: Bio bih besplatno selektor Bosne i Hercegovine samo pod jednim uslovom

Na pitanje da li je što se tiče trenutnog rostera kompletirana lista odlazaka, s obzirom na to da se dosta govorilo i o odlasku Đorđa Pantelića kaže kratko:

– Manje više računamo na sve.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!