Juventusu vraćeno oduzetih 15 bodova, ali odluka i dalje nije konačna!

Juventusu je nakon žalbe Federalnom sudu vraćeno oduzetih 15 bodova te se torinska momčad sada popela na treće mjesto Serie A s 59 bodova. Ipak, ta odluka i dalje nije konačna jer će biti održano novo suđenje. Tako još uvijek nije poznato hoće li Juventus trajno zadržati te bodove ili će mu u idućih mjesec dana opet biti oduzeti. Postoji i mogućnost da se suđenje odulji i nakon kraja ove sezone, pa bi eventualna kazna vrijedila tek iduće sezone.

Podsjetimo, proces protiv Juventusa otvoren je zbog navodnih financijskih malverzacija u klubu. Sam proces bio je i razlog odstupanja rukovodeće garniture kluba. Juventus se teretilo za korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama te plaćanje igrača ispod stola tijekom pandemije covida.

Odluka od velikog značaja u borbi za Ligu prvaka
Sud je također uvažio žalbe bivšeg dopredsjednika kluba Pavela Nedveda i pet članova Juventusovog upravnog odbora, ali ne i bivšeg predsjednika Andree Agnellija te bivših direktora Fabija Paraticija, Maurizija Arrivabenea i Federica Cherubina.

Juventusu su i službeno upisani bodovi na tablici te se popeo na treće mjesto s 59 bodova, dva manje od drugoplasiranog Lazija i tri više od dosad trećeplasirane Rome. Uz Romu, Juventus je preskočio i Milan, Inter te Atalantu, a iz pozicija koje vode u Ligu prvaka tako je, barem privremeno, ispao Milan.

sport.novi.ba