back to top

Krilni napadač ponosan što će zaigrati za BiH从助手

Mladi krilni napadač New England Revolutiona, Esmir Bajraktarević, mogao bi u budućnosti zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako je prošao sve omladinske kategorije SAD, čak je zaigrao i za seniorski tim u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u januaru ove godine, sve se više u posljednje vrijeme spekuliše da bi mogao nastupati za Zmajeve.

Prije petnaestak dana u američkim medijima se pojavila informacija da Bajraktarević razmišlja o promjeni reprezentacije, što je zabrinulo Amerikance jer smatraju da ima veliki potencijal.

Bajraktarević je sada za The Blazing Musket (TBM) govorio o svojoj internacionalnoj budućnosti.

– Iskreno, veoma sam ponosan što sam Bosanac. Igranje za nacionalni tim definitivno je nešto o čemu sam sanjao još od djetinjstva. Mislim, nije da sada mogu najaviti ili otkriti nešto više, ali da, ponosan sam na svoje porijeklo, bilo bi sjajno igrati za Bosnu, rekao je Bajraktarević i time dao do znanja svoju želju za dres reprezentacije.

Esmir Bajraktarević, kao devetnaestogodišnjak, do sada je odigrao 28 utakmica za prvi tim New England Revolutiona i postigao je dva gola.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )