Krunoslav Rendulić: Kada se sezona otvori sa pet pobjeda, jasno je da je zadovoljstvo potpuno

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, najavio je gostujuću utakmicu 22. kola m:tel Premijer lige između njegove ekipe i Igmana, prenosi Meridianbetsport.

Tako će Plemići sutra od 15 sati igrati susret protiv kluba iz Konjica, a tim povodom je Rendulić poručio kako njega raduje igra ekipe i širok krug kandidata za prvi tim.

Kad se sezona otvori sa pet pobjeda, jasno je da je zadovoljstvo potpuno. Raduje me igra ekipe, širok krug kandidata za prvi tim. Nažalost, može igrati samo 11, a puno više ih zaslužuje. Još je prerano govoriti o tituli, dok matematika ne kaže da nije. Jasno je da nije gotovo. Na dobrom smo putu, trudimo se biti sve bolji i pobijediti i tako će biti do kraja. Ukoliko ovako nastavimo, jasno je da smo u velikoj prednosti, poručio je Rendulić.

On se potom osvrnuo na ekipu Igmana, a za koju je rekao kako igra dobro i čvrsto, te je dodao kako su imali više vremena za odmor i da su u ovom trenutku svježiji od njegovog tima.

Mi smo željeli naći se u ovoj situaciji, ritmu srijeda-subota. Ako želite igrati na dva fronta kao mi, onda morate biti spremni na to. Imamo širok kadar igrača za prvu ekipu i radićemo rotacije kad je to potrebno. Ići ćemo od prve minute bezrezervno na tri boda, kazao je Rendulić. 


sport1.oslobodjenje.ba