La Liga je danas zvanično zadala težak udarac Barceloni!

Španska La Liga uklonila je danas ime mladog veznjaka Barcelone Gavija s liste igrača prvog tima. Njemu je i zvanično poništen ugovor kojeg je potpisao s katalonskim velikanom, registracija je poništena i on će morati da igra pod amaterskim ugovorom i s brojem 30 na leđima.

Španski sud potvrdio je danas odluku o poništenju registracije i ugovora igrača Barcelone Gavija. On odmah uklonjen sa zvanične stranice La Lige i njegov ugovor se smatra amaterskim.

Tim s Camp Noua uspio je pravnim putem registrovati 18-godišnjeg talenta na novi ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni. Oni su do registracije došli tužbom, no pravni tim je zakasnio u podnošenju tužbe za registraciju i La Liga je to iskoristila.

Es muy jodido ver que Gavi ya no está en la página web de LaLiga. Ya no es jugador del primer equipo. Lo de Tebas es una vergüenza y esperemos que se pueda encontrar una manera de poder inscribirlo.

Y para los que buscan cualquier resquicio, nunca hubo alineación indebida. pic.twitter.com/8zyCGFjfkT
— Mauricio Prialé (@MauricioPriale) March 24, 2023

Čelnici španskog prvenstva podnijeli su žalbu na registraciju ovog fudbalera. Sud je to nedavno prihvatio, a danas je i potvrdio odluku o poništenju registracije.

Tako se Gavi više ne vodi kao fudbaler prvog tima. La Liga je sa zvanične stranice uklonila njegovo ime, a neće imati mogućnost više ni da nosi dres s brojem 6, kojeg je dobio po potpisu ugovora.

On će moći da do kraja sezone nastupa za prvi tim u dresu s brojem 30, ali La Liga je Barcelonu dovela u ozbiljan problem jer ovom talentovanom momku ugovor ističe na kraju sezone.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by GAVI (@pablogavi)

Dobro je poznati da je Barca u ozbiljnom finansijskom škripcu. Gaviju će teško moći ponuditi uslove kao drugi klubovi i vidjet ćemo hoće li jednog od najboljih mladih veznjaka svijeta uspjeti da zadrže u svojim redovima.

Odlazak Gavija sigurno bi bio veliki udarac. Barca bi ostala bez momka oko kojeg su gradili budućnost kluba i La Liga je ovim potezom zadala popriličan udarac katalonskom velikanu.

Gavi je istinsko čudo na terenu. Sa samo 18 godina postao je ključan igrač Barcelone i reprezentacije Španije i već ga sada mnogi smatraju za jednog od najboljih veznjaka svijeta.

Ove sezone ovaj tinejdžer je nastupio u 37 utakmica za katalonskog velikana i postigao je dva pogotka. Za nacionalni tim Španije ima već 17 utakmica u nogama.


sport.novi.ba